Οι ΗΠΑ και άλλες χώρες εξετάζουν «σειρά πιθανών συνδυασμών» για το μέλλον της Λωρίδας της Γάζας στην περίπτωση που η παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς εκδιωχθεί από την εξουσία, δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν και ενώ όλοι προσπαθούν να ανιχνεύσουν τις προθέσεις των διεθνιστών για την περιοχή!!!
Μιλώντας στην Επιτροπή Πιστώσεων της Γερουσίας ο Μπλίνκεν επεσήμανε ότι η Χαμάς δεν μπορεί να συνεχίσει να κυβερνά τη Λωρίδα της Γάζας, αλλά πρόσθεσε ότι αυτό δεν επιθυμεί να το πράξει ούτε το Ισραήλ.
Και τελικά η «βόμβα» έπεσε από το Bloomberg!
Όπως μεταδίδεται, οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ εξετάζουν το ενδεχόμενο αποστολής πολυεθνικών δυνάμεων στην Λωρίδα της Γάζας, αναφέρει το Πρακτορείο, επικαλούμενο διπλωματικές πηγές.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ εξετάζουν επιλογές για το μέλλον της Λωρίδας της Γάζας, συμπεριλαμβανομένης της πιθανότητας μιας πολυεθνικής δύναμης που θα μπορούσε να περιλαμβάνει αμερικανικά στρατεύματα, εάν οι ισραηλινές δυνάμεις καταφέρουν να εκδιώξουν την Χαμάς», ανέφερε το αμερικανικό πρακτορείο.
Επομένως, με βάσει αυτές τις πληροφορίες παρατηρεί κάποιος πως:
- ΗΠΑ και σύμμαχοι, αν ισχύσει η πληροφορία, πατάνε πόδι στην περιοχή πλησίον των Αγίων Τόπων!
- Θα δημιουργηθεί τετελεσμένο με πολυεθνική δύναμη, η οποία θα μπορεί αργότερα να δράσει και στα Ιεροσόλυμα, πόλη η οποία διεκδικείται και από τις δύο πλευρές!
- Σίγουρα θα υπάρξει αντίδραση της Ρωσίας σε μια τέτοια προοπτική!
«Μια δεύτερη επιλογή θα ήταν η συγκρότηση μιας ειρηνευτικής δύναμης, στο πρότυπο εκείνης που επέβλεψε την ειρηνευτική συνθήκη Αιγύπτου-Ισραήλ του 1979. Μία τρίτη επιλογή θα ήταν να τεθεί η Γάζα υπό την προσωρινή επίβλεψη των Ηνωμένων Εθνών», γράφει το Bloomberg.
Σύμφωνα με τις πηγές του Bloomberg, οι συνομιλίες είναι ακόμα σε πρώιμο στάδιο και πολλά μπορούν να αλλάξουν. Ορισμένοι Αμερικανοί αξιωματούχοι θεωρούν τις επιλογές πρόωρες.
photo freepik
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ημέρα Σταδιοδρομίας στο Χαλάνδρι
- Πιερρακάκης για κύμα ακρίβειας: Εφόσον χρειαστεί θα παρέμβουμε ξανά
- Τις ΗΠΑ επισκέπτεται ο υφυπουργός Εξωτερικών για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου
- Ο Τσάνινγκ Τέιτουμ ένωσε τις δυνάμεις του με την Ροξάν Γκέι για ένα ρομαντικό μυθιστόρημα
- Δηλώσεις Ν. Χαρδαλιά μετά την κατάσχεση 3,5 τόνων ακατάλληλων κρεάτων στον Πειραιά
- Σε εξέλιξη η μαθητική παρέλαση στην Αθήνα για την 25η Μαρτίου
- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης λόγω αποξήλωσης εναέριων καλωδίων
- Αυτή είναι η ιδιόρρυθμη αράχνη με «καρφάκια» και… γυαλιά ηλίου, που δεν υφαίνει ιστούς (photo)
- Φοβούνται οι ΗΠΑ; Οι τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με το Ιράν προβληματίζουν
- Στη Β. Κορέα ταξιδεύει ο στενός σύμμαχος του Πούτιν, Λουκασένκο









