Ρωσικά σχολεία άρχισαν να αγοράζουν μη επανδρωμένες πτητικές συσκευές για την εκπαίδευση των παιδιών, γράφει ο ιστότοπος ερευνητικής δημοσιογραφίας Vaznie istorii αντλώντας τα στοιχεία του από την ιστοσελίδα κρατικών προμηθειών.
Οι δημοσιογράφοι του εν λόγω ιστότοπου βρήκαν στοιχεία για την αγορά μη επανδρωμένων πτητικών συσκευών τουλάχιστον για πέντε σχολεία σε διάφορες περιοχές.
«Τα ίδια αυτά σχολεία ξεχώριζαν για την γενική στρατιωτικοποίηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας» επισημαίνει ο ιστότοπος.
Στην Αγία Πετρούπολη για παράδειγμα δύο σχολεία (το 525 και το 583) θα δαπανήσουν το καθένα από ένα εκατoμμύριο ρούβλια για «εκπαιδευτικά UAV»
Το σχολείο 525 θα διαθέσει εργαλεία «για την αυτοσυναρμολόγηση τετρακοπτέρων”. Την 1η Σεπτεμβρίου, γράφει ο ιστότοπος Vaznie istorii, το σχολείο θα ξεκινήσει ένα πρόγραμμα με την ονομασία «Σχεδιασμός και προγραμματισμός UAV για μαθητές ηλικίας 12-15 ετών».
Παράλληλα, οι μαθητές έχουν ήδη δωρίσει κατασκευές για τον ρωσικό στρατό στην πρώτη γραμμή του μετώπου και συναντήθηκαν με δασκάλους από την Μαριούπολη.
Ο ιστότοπος επισημαίνει ότι σχολείο μέσης εκπαίδευσης στο Γιακούτσκ θα αγοράσει ένα κινεζικό drone DJI Mini 3 Pro. Το συγκεκριμένο drone χρησιμοποιείται και από τις δύο πλευρές στον πόλεμο στην Ουκρανία για αναγνώριση. Παρόμοια προγράμματα αγοράς και εκπαίδευσης σε μη επανδρωμένα αεροσκάφη υπάρχουν στο 50ό σχολείο του Καλίνιγκραντ και στο 1ο λύκειο στο Γιούζνο Σαχαλίνσκ.
Πρόσφατα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι τα μαθήματα χειρισμού μη επανδρωμένων αεροσκαφών θα πρέπει να εισαχθούν σε εκπαιδευτικά προγράμματα, μεταξύ άλλων και στα σχολεία.
«Υποστηρίζω πλήρως τις προτάσεις των εταιρειών μας, έτσι ώστε τα παιδιά, ξεκινώντας από το σχολείο, να μαθαίνουν να ελέγχουν, να συναρμολογούν και να σχεδιάζουν μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Είμαι βέβαιος ότι, πρώτον, αυτό θα απασχολήσει τα παιδιά με χρήσιμα και ενδιαφέροντα πράγματα, θα τα αποσπάσει από αυτά που δεν θα έπρεπε να κάνουν, και, δεύτερον, αυτός ο λεγόμενος πρώιμος επαγγελματικός προσανατολισμός θα ωφελήσει τη χώρα μακροπρόθεσμα».
(απεμπε – freepik photo)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κύκλωμα απάτης σε βάρος του ΕΦΚΑ: Ελεύθεροι με όρους μετά τις απολογίες τους οι 7 από τους 22 κατηγορουμένους
- Σε 24 προσλήψεις προχωρά το Πυροσβεστικό Σώμα – Ποιες ειδικότητες ζητούνται
- «Καμπανάκι» από ΟΦΑΕ: Η κρίση στα καύσιμα απειλεί άμεσα τις μεταφορές – Ζητούνται άμεσα μέτρα
- Ο Ρούμπιο μίλησε για το Ιράν και προκάλεσε «πονοκέφαλο» στην Ουκρανία
- Κ. Τσιάρας από τη Λέσβο: Προτεραιότητα η ανάσχεση του αφθώδους πυρετού και η στήριξη της κτηνοτροφίας
- Με έγκριση Δένδια ιδρύεται γραφείο διασύνδεσης και επαγγελματικής μετάβασης αφυπηρετούντων στελεχών ΕΔ
- Ξεπέρασαν τους 300 οι τραυματίες Αμερικανοί στρατιωτικοί στον πόλεμο με το Ιράν
- Η διαδικτυακή πλατφόρμα της Επιτροπής επλήγη από κυβερνοεπίθεση στις 24 Μαρτίου
- Η Ρωσία θα απαγορεύσει τις εξαγωγές βενζίνης από την 1η Απριλίου για να συγκρατήσει τις τιμές
- Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη στους 2 μασέρ μετά από την καταγγελία 19χρονου πελάτη









