Τζόνσον: Η Βρετανία θα προχωρήσει άμεσα σε πακέτο κυρώσεων στη Ρωσία

Την απόφαση της Βρετανίας να προχωρήσει άμεσα σε πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας ανακοίνωσε ο Μπόρις Τζόνσον.

Άμεση θα είναι η επιβολή από τη Βρετανία των κυρώσεων κατά της Ρωσίας μετά το διάγγελμα Πούτιν για την «ανεξαρτητοποίηση» Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ όπως ανακοίνωσε ο Μπόρις Τζόνσον μετά τη συνεδρίαση της επιτροπής Cobra της βρετανικής κυβέρνησης.

Όπως διευκρίνισε οι κυρώσεις θα περιλαμβάνουν τόσο τη Ρωσία όσο και συγκεκριμένα ρωσικά οικονομικά συμφέροντα και το χτύπημα θα είναι το πιο ισχυρό που μπορούμε να επιφέρουμε είπε ο Τζόνσον.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν «καταπάτησε το διεθνές δίκαιο» πρόσθεσε ο Μπόρις Τζόνσον παραπέμποντας για περισσότερες λεπτομέρειες σε δήλωση που θα κάνει αργότερα, σήμερα, Τρίτη, στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Σύμφωνα με το Sky News ο Μπόρις Τζόνσον είπε στα μέλη της επιτροπής COBRA ότι ο Πούτιν «είναι αποφασισμένο για μια εισβολή μεγάλη κλίμακας».

Ο Βρετανός πρωθυπουργός άφησε, επίσης, ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιβληθούν νέες κυρώσεις σε περίπτωση κατά την οποία υπάρχει μια εισβολή πλήρους κλίμακας. «Οι κυρώσεις θα πλήξουν σκληρά τη Ρωσία και υπάρχουν πολλά περισσότερα που θα κάνουμε σε περίπτωση εισβολής» είπε ο Μπόρις Τζόνσον.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι σε περίπτωση που εμποδίσουμε τις ρωσικές εταιρίες να συγκεντρώνουν κεφάλαια από τις βρετανικές οικονομικές αγορές, αυτό θα αρχίσει να πονάει» κατέληξε ο Μπόρις Τζόνσον.

«Θέλω να διαβεβαιώσω τους πάντες ότι αν ο Πούτιν συνεχίσει σε αυτό το μονοπάτι βίας και επιθετικότητας με εισβολή μεγάλης κλίμακας και περικύκλωση του Κιέβου θα αποτύχει» κατέληξε ο Μπόρις Τζόνσον.

(newsbomb – φωτο:eurokinissi)

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί