• Αρχική
  • Άρθρα
  • Τραμπ: Έχουμε τα περισσότερα κρούσματα γιατί κάνουμε τα περισσότερα τεστ (ΒΙΝΤΕΟ)

Τραμπ: Έχουμε τα περισσότερα κρούσματα γιατί κάνουμε τα περισσότερα τεστ (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Αμερικανός Πρόεδρος,Ντόναλντ Τραμπ, αναφέρθηκε στον μεγάλο αριθμό κρουσμάτων χαρακτηρίζοντάς τον «παράσημο», λόγω της πληθώρας των τεστ που τα εντόπισε.

Τα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα 1,5 εκατ. σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό από το πανεπιστήμιο Johns Hopkins.

Κληθείς να απαντήσει σε ερώτηση για το αν θα κλείσει τα σύνορα με τη Βραζιλία λόγω των αυξημένων κρουσμάτων καθώς η χώρα βρίσκεται στην τρίτη θέση, με τις ΗΠΑ στην πρώτη, ο Ντόναλντ Τραμπ απάντησε μεταξύ άλλων ότι αυτή η «πρωτιά» είναι παράσημο, γιατί δείχνει ότι στη χώρα γίνονται τα περισσότερα τεστ.

«Παρεμπιπτόντως να ξέρετε όταν μιλάτε για την πρώτη θέση των ΗΠΑ στη λίστα αυτή, ότι αυτό συμβαίνει γιατί κάνουμε τα περισσότερα τεστ από όλους, οπότε εντοπίζονται και περισσότερα κρούσματα» είπε ο Τραμπ υποστηρίζοντας ότι στις ΗΠΑ έχουν γίνει συνολικά 14 εκατ. τεστ, περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη χώρα κι ότι πολλά από τα κρούσματα που εντοπίστηκαν και καταγράφηκαν δεν είναι καν σοβαρά.

«Όταν έχουμε τόσα κρούσματα, δεν το αντιμετωπίζω ως κάτι κακό. Το βλέπω ως κάτι καλό, γιατί σημαίνει ότι τα τεστ μας είναι πολύ καλύτερα. Οπότε αν κάναμε τεστ μόνο σε ένα εκατομμύριο ανθρώπους αντί για 14 εκατομμύρια, θα είχαμε λιγότερα τεστ, σωστά; Οπότε εγώ το αντιμετωπίζω ως παράσημο τιμής για όλη τη δουλειά που έχει γίνει από αρκετούς ειδικούς» ανέφερε ο Τραμπ εξηγώντας το σκεπτικό του.

Για τη Βραζιλία δεν απέκλεισε τη λήψη μέτρων τονίζοντας:

«Το εξετάζουμε. Δεν θέλω να έρχονται άνθρωποι εδώ και να μολύνουν τους δικούς μας ανθρώπους. Δεν θέλω ούτε και οι άνθρωποι εκεί να αρρωσταίνουν. Βοηθάμε τη Βραζιλία με αναπνευστήρες… Η Βραζιλία έχει πρόβλημα, χωρίς αμφιβολία».

με πληροφορίες από sputnik / photo eurokinissi