Τραγωδία στις ΗΠΑ: 10χρονος αυτοκτόνησε γιατί τον κορόιδευαν για τα γυαλιά και τα δόντια του(vid)

Η οικογένειά του υποστηρίζει πως ο Sammy είχε μιλήσει στους δασκάλους του 20 φορές για την κακοποίηση που δεχόταν.

Οι γονείς του, Σαμ και Νικόλ, ισχυρίζονται ότι δεχόταν σωματικό και συναισθηματικό εκφοβισμό στο σχολείο, ενώ μάλιστα είχε ξυλοκοπηθεί πρόσφατα μέσα στο σχολικό λεωφορείο.

Πότε έπεσε θύμα bullying πρώτη φορά

Ο εκφοβισμός ξεκίνησε πέρυσι όταν ήταν στο δημοτικό και συνεχίστηκε όταν πήγε στο Greenfield Intermediate School. Ο πατέρας του, Σαμ, είπε στο WTHR: «Τον κορόιδευαν για τα γυαλιά του στην αρχή και μετά άρχισαν να τον κοροϊδεύουν για τα δόντια του. Αυτό γινόταν για πολύ καιρό».

«Τον κράτησα στην αγκαλιά μου. Έκανα αυτό που κανένας πατέρας δεν έπρεπε να κάνει ποτέ και όποτε κλείνω τα μάτια μου, είναι το μόνο που μπορώ να δω» είπε ο Σαμ για την ημέρα που αυτοκτόνησε ο γιος του ενώ στη συνέχεια σημείωσε πως η κακοποίηση από ψυχολογική, έγινε σωματική. «Τον ξυλοκόπησαν στο σχολικό λεωφορείο και τα παιδιά του έσπασαν τα γυαλιά και ό,τι είχε μαζί του. Τηλεφώνησα στο σχολείο και είπα ”Τι κάνετε για αυτό; Γίνεται όλο και χειρότερο, τίποτε δεν βελτιώνεται. Στην πραγματικότητα, χειροτερεύει”».

Μιλώντας στο 21alive, η γιαγιά του, Σίνθια, είπε: «Δεν μπορούν απλώς να πουν ότι έχουν μηδενική ανοχή γιατί αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχει μηδενική ανοχή για τους νταήδες. Η μηδενική τους ανοχή σημαίνει ότι δεν έχουν ευθύνη γι’ αυτό. Οι άνθρωποι εμπιστεύονται τα παιδιά τους στο σχολείο, αλλά τώρα αυτή η εμπιστοσύνη καταρρέει».

Ο πατέρας του Sammy ανέφερε: «Το σχολείο γνώριζε ότι αυτό συνέβαινε», με το bullying να γίνεται και διαδικτυακό, σε πλατφόρμες κοινωνικών μέσων όπως το Snapchat, αν και το σχολείο υποστηρίζει πως η οικογένεια δεν είχε υποβάλλει ποτέ αναφορά και ότι οι διευθυντές είχαν επικοινωνία με την οικογένεια καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους.

Η μαμά του 10χρονου, Νικόλ, είπε: «Ήταν το αγοράκι μου. Ήταν το μωρό μου. Ήταν ο πιο μικρός».

Τι υποστηρίζει το σχολείο

Το Greenfield Central Community School τόνισε σε ανακοίνωση: «Ο θάνατος του Samuel Teusch είναι τραγικός και έχει αφήσει τη σχολική μας κοινότητα βυθισμένη στη θλίψη. Αυτή τη στιγμή οι καρδιές μας είναι με την οικογένεια.

Ο Sammy ήταν μαθητής στο Greenfield Central τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Ολοκλήρωσε το έτος της 3ης τάξης του στο Δημοτικό Σχολείο Weston τον Μάιο του 2023 και ήταν μαθητής της 4ης τάξης στο Greenfield Intermediate School κατά το τρέχον σχολικό έτος 2023-24.

Ενημερωθήκαμε για τον θάνατό του το απόγευμα της Κυριακής και στείλαμε μια ομάδα τόσο στο Greenfield Intermediate School όσο και στο Greenfield Central Junior High School (όπου έχει δύο αδέρφια).

Το προσωπικό μας στο Greenfield-Central έχει δουλέψει αρκετά με την οικογένεια Teusch τους τελευταίους 18 μήνες. Οι επαφές μεταξύ του προσωπικού του σχολείου και των γονέων ήταν συχνές.

Οι γονείς ανέφεραν τον τρόπο θανάτου ως αυτοκτονία και εξετάζουμε τους ισχυρισμούς τους σχετικά με τον εκφοβισμό. Ενώ η έρευνα συνεχίζεται, εστιάζουμε πρωτίστως στην κάλυψη των άμεσων αναγκών των μαθητών που έχουμε στα σχολεία Greenfield Central».

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ και ΕΔΩ

(Με πληροφορίες από protothema. gr / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί