Η κατολίσθηση προκλήθηκε από τις σφοδρές βροχοπτώσεις. Μόνο νεκροί έχουν ανασυρθεί. Τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν τις έρευνες χωρίς ελπίδες για ανεύρεση επιζώντων, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Η χωματερή, που δημιουργήθηκε το 1996, υποδέχεται το σύνολο σχεδόν των σκουπιδιών της Καμπάλα. Πλήθος ανθρώπων ζει και βιοπορίζεται εκεί αναζητώντας στα σκουπίδια κάτι που να μπορεί να πουληθεί. Τώρα οι αρχές ανακοίνωσαν ότι θα δημιουργηθεί περιμετρικά της χωματερής ζώνη προστασίας. Περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα καταλύματά τους στην στενή περιφέρεια της χωματερής μετά την κατολίσθηση.
Ο πρόεδρος Γιογουέρι Μουσεβένι διέταξε τις ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας να συμμετάσχουν στις έρευνες και ρώτησε «ποιος είναι αυτός που επέτρεψε στους ανθρώπους να κατοικούν κοντά σε μία τόσο εν δυνάμει τοξική και επικίνδυνη τοποθεσία».
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Πειραιάς: 48χρονος έπεσε στη θάλασσα στο λιμάνι – Τον έσωσε λιμενικός
- Απόκοσμο «κρανίο» εμφανίζεται σε ένα γιγάντιο ηφαιστειακό λάκκο στη Σαχάρα – Δείτε εικόνες
- 8 κανόνες καθαρισμού που μπορούν να ακολουθήσουν ακόμη και οι πιο πολυάσχολοι άνθρωποι
- «Θέλαμε να ρίξουν μια ματιά στα νέα μας όπλα»! Τι αποκάλυψε ο Πούτιν για το ΝΑΤΟ
- Ανακοίνωση του Μετρό Θεσσαλονίκης για το σημερινό πρόβλημα στην τροχιά 1
- Ο Τζόκοβιτς ανέβασε φωτογραφίες στην Ακαδημία Αθηνών: «Γεμίζοντας με λίγη ενέργεια Έλληνα Θεού»
- Η Μόσχα στηρίζει την Βενεζουέλα! Μάλιστα βουλευτής δεν αποκλείει να της στείλουν Ορέσνικ
- Ντέιβιντ Μπέκαμ: Ο Βασιλιάς Κάρολος τον έχρισε ιππότη – Δείτε βίντεο
- Η υπερπανσέληνος του “Κάστορα” όπως την «αιχμαλώτισε» ο φωτογραφικός φακός
- ΗΠΑ: Διακοπή κυκλοφορίας στο αεροδρόμιο Ρόναλντ Ρέιγκαν της Ουάσινγκτον λόγω ζητήματος ασφαλείας









