Τους δικούς του όρους βάζει ο Πούτιν για να μην ξεσπάσει παγκόσμια σύγκρουση: «Συμβιβασμοί και καλή θέληση, ειδάλλως χάος»

Μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες.

H Ρωσία εκφράζει την έκδηλη ανησυχία της για τη δημιουργία στρατιωτικών υποδομών του ΝΑΤΟ κοντά στα σύνορά της, καθώς και για το γεγονός ότι η συμμαχία είναι απρόθυμη να εξετάσει εποικοδομητικά προτάσεις για την κλιμάκωση των εντάσεω, δήλωσε ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν την Τετάρτη .

Πιο συγκεκριμένα:

«Φυσικά, ανησυχούμε για τη συνεχιζόμενη ανάπτυξη του στρατιωτικού δυναμικού και των υποδομών του ΝΑΤΟ κοντά στα ρωσικά σύνορα, καθώς και για το γεγονός ότι η συμμαχία αρνείται να εξετάσει εποικοδομητικά τις προτάσεις μας για την αποκλιμάκωση των εντάσεων και τη μείωση του κινδύνου απρόβλεπτων συμβάντων. Αναμένουμε ότι η κοινή λογική και η επιθυμία να αναπτύξουν εποικοδομητικές σχέσεις μαζί μας τελικά θα επικρατήσουν», δήλωσε ο Πούτιν στους συμμετέχοντες της ένατης Διάσκεψης της Μόσχας για τη Διεθνή Ασφάλεια.

Τα παραπάνω σημείωσε ο Πούτιν κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου της Μόσχας για τη Διεθνή Ασφάλεια.

Ακολούθως ο Τσαρ Βλαντ αναφέρθηκε εμμέσως πλην σαφώς και στο απευκταίο σενάριο ενός Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου, μιλώντας για μία κατάσταση χάους που πρέπει να αποφευχθεί:

«Από τη στιγμή της δημιουργίας του, ο ΟΗΕ υπήρξε και παραμένει το θεμέλιο του συστήματος των διεθνών σχέσεων. Το κύριο καθήκον αυτού του αξιόπιστου και παγκοσμίως αναγνωρισμένου οργανισμού είναι να αποτρέψει μια παγκόσμια σύγκρουση, έναν νέο παγκόσμιο πόλεμο. Πιθανοί νέοι κανόνες του παιχνιδιού θα πρέπει να διαμορφωθούν υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, ειδάλλως άλλες επιλογές θα οδηγούσαν σε χάος και απρόβλεπτη κατάσταση».

Και συνέχισε:

«Δεσμευόμαστε να συμβάλλουμε περαιτέρω στην αποκλιμάκωση των περιφερειακών συγκρούσεων και στην ενίσχυση της ειρήνης και της σταθερότητας στην ήπειρό μας. Ποτέ δεν επιβάλλουμε την επιθυμία μας σε άλλες χώρες.

Η Ρωσία έχει παρουσιάσει προτάσεις για την ανάπτυξης μιας νέας φόρμουλας ασφάλειας. Είμαστε πεπεισμένοι ότι η πολιτική θέληση και η προθυμία για συμβιβασμούς μπορούν να δώσουν θετικό αποτέλεσμα».

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί