Τουρκικά ΜME: Η Άγκυρα θέτει 10 όρους για την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ

Σύμφωνα με το τουρκικό έντυπο Yeni Şafak,

η Στοκχόλμη και το Ελσίνκι, μεταξύ άλλων, καλούνται να στηρίξουν την Άγκυρα στον αγώνα της ενάντια στο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) που απαγορεύεται στην Τουρκία και την οργάνωση του ισλαμικού ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν (FETÖ).

«Δηλώθηκε ότι η Σουηδία και η Φινλανδία, που είναι υποστηρικτές τρομοκρατικών οργανώσεων, πρέπει να δημιουργήσουν τους απαραίτητους νομικούς κανόνες και τη νομική υποδομή για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας», ανέφερε η εφημερίδα.

Τονίστηκε επίσης ότι πρέπει να σταματήσουν οι προσπάθειες για άνοιγμα γραφείων του PKK στις χώρες τους, προτάθηκε να μην επιτραπεί η διεξαγωγή δραστηριοτήτων της FETÖ σε χώρες και να κλείσουν οι σχετικοί ιστότοποι και τα μέσα ενημέρωσης.

Η έκθεση αναφέρει ότι πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην απέλαση και την έκδοση προσώπων που συνδέονται με την τρομοκρατία. Αναφέρθηκε επίσης ότι εάν η Σουηδία και η Φινλανδία γίνουν μέλη του ΝΑΤΟ, πρέπει να συμμορφωθούν με όλες αυτές τις υποχρεώσεις.

«Ζητήθηκε και από τις δύο χώρες να άρουν τους περιορισμούς στην αμυντική βιομηχανία κατά της Τουρκίας», γράφει η εφημερίδα.

(ΦΩΤΟ:Eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί