Την Κυριακή πραγματοποιείται άλλωστε στην Τουρκία μία από τις πιο κρίσιμες προεδρικές και βουλευτικές εκλογές στις οποίες απειλείται το μέλλον του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Με βάση τα στοιχεία του Ανώτατου Εκλογικού Συμβουλίου (YSK), είχαν ψηφίσει μέχρι αργά χθες το βράδυ πάνω από τους μισούς (51%) από τα 3,4 εκατομμύρια ψηφοφόρους που είναι εγγεγραμμένοι στο εξωτερικό. Η συμμετοχή είναι ελαφρά αυξημένη σε σύγκριση με τις εκλογές του 2018. Τότε, οι Τούρκοι του εξωτερικού, που αποτελούν περίπου το 5% των 64,1 εκατομμυρίων ψηφοφόρων, είχαν ψηφίσει τον Ερντογάν σε ποσοστό 60%. Το ποσοστό υπέρ του Ερντογάν έφτασε το 63,7% στη Γαλλία, το 64,8% στη Γερμανία, το 73% στην Ολλανδία και το 74,9% στο Βέλγιο, τις τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες που φιλοξενούν τις μεγαλύτερες τουρκικές κοινότητες στο εξωτερικό.
Οι κάλπες, που είχαν ανοίξει από τις 27 Απριλίου σε 73 χώρες, έχουν ήδη κλείσει από χθες σε πολλές από αυτές.
Πελώριοι άσπροι, σφραγισμένοι σάκοι με ψηφοδέλτια άρχισαν ήδη να μεταφέρονται αεροπορικώς στην γείτονα.
photo intime
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ροζαλία Λομπάρντο: Πώς ένα δίχρονο κοριτσάκι έγινε η “Ωραία Κοιμωμένη της Σικελίας”
- Πάνω από 1000 θετικές εμπειρίες γονέων για εκπαιδευτικούς στην Ανατολική Θεσσαλονίκη
- Σοκ στην Ινδονησία: Νεκρό 13χρονο αγόρι που έπαιζε ποδόσφαιρο με τους φίλους του – Κροκόδειλος το έσυρε στο ποτάμι, vid
- ΑΑΔΕ: Το TEK Αττικής ενισχύει την αποτελεσματικότητα των ελέγχων – Αύξηση 400 εκατ. ευρώ στα έσοδα σε 1 χρόνο
- Έκκληση του προέδρου του Λιβάνου Αούν για διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ: “Να μη γίνει το νότιο τμήμα της χώρας νέα Γάζα”
- ManpowerGroup: Δυσκολία εύρεσης εργαζομένων με εξειδικευμένες δεξιότητες
- Μεσολόγγι – Ο Σ. Φάμελλος για την Ηρωική Έξοδο των Ελεύθερων Πολιορκημένων
- Ανοίγει αύριο Μ. Δευτέρα η πλατφόρμα του fuel pass στη βενζίνη
- Τώρα ξέρετε πώς ακούγεται η καμήλα! ΒΙΝΤΕΟ
- Ιράν: Απαγχόνισε δύο άνδρες που είχαν καταδικαστεί για σχέσεις με το Ισραήλ









