Αναφερόμενος στο Κυπριακό είπε ότι η Τουρκία έχει χιλιάδες στρατιώτες στα κατεχόμενα και «θα συνεχίσουμε τις δραστηριότητές μας» εκεί.
Συγκεκριμένα, στο ερώτημα αν θα επανεξεταστεί το Μνημόνιο Κατανόησης για την οριοθέτηση των ζωνών θαλάσσιας δικαιοδοσίας που υπέγραψαν η Λιβύη και η Τουρκία το 2019, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε: «Εμείς με την Λιβύη, όπως γνωρίζετε, έχουμε διευθετήσει αυτό το ζήτημα μεταξύ μας. Αυτό ενδεχομένως να έχει προκαλέσει προβλήματα σε άλλες χώρες, αλλά αυτό δεν είναι δικό μας πρόβλημα. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι το έργο αυτό που κάνουμε γίνεται σύμφωνα με το νόμο και με βάση την αμοιβαία συναίνεση. Εμείς αυτό κοιτάζουμε».
Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο επίσκεψης του Χαλίφα Χαφτάρ, του ηγέτη των δυνάμεων που εδρεύουν στην ανατολική Λιβύη, στην Τουρκία και τις σχέσεις της Τουρκίας με την ανατολική Λιβύη, ο Χακάν Φιντάν είπε ότι οι σχέσεις με την ανατολική Λιβύη εξελίσσονται αρκετά καλά.
Όσον αφορά τις σχέσεις Αιγύπτου-Τουρκίας, ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας δήλωσε ότι θα επισκεφθεί τον Αύγουστο το Κάιρο και πως «Θεού θέλοντος, θα φιλοξενήσουμε επίσης τον (Αιγύπτιο πρόεδρο) κ. Σίσι στην Άγκυρα». Σημείωσε δε πως «η Αίγυπτος έχει μεγάλα σύνορα με τη Λιβύη. Η Αίγυπτος δικαιολογημένα αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα ασφάλειας των συνόρων εκεί, το οποίο πρέπει να επιλυθεί. Ως εκ τούτου, και η Αίγυπτος έχει ένα ενδιαφέρον για τη Λιβύη».
ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: EPA-AP POOL
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Σοκ στην Πέλλα: 73χρονος κακοποίησε μέχρι θανάτου γάτα – Οδηγείται στον εισαγγελέα
- Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε 65χρονο για παράνομη υλοτομία στο δάσος της Αρέθουσας
- Έξαλλος ο Νετανιάχου: Αν βλάψουν μία τρίχα από το κεφάλι έστω και ενός ομήρου, θα τους κυνηγήσουμε μέχρι το τέλος της ζωής τους
- ΒΙΝΤΕΟ: Ταύρος σκαρφαλώνει σε στέγη για να ξεφύγει από αγέλη αδέσποτων σκύλων!
- Καλαφάτης: Η κυβέρνηση προχωρά με γοργά βήματα τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους
- Λοβέρδος κατά Ανδρουλάκη: «Δεν στέκει ένας πολιτικός αρχηγός με 7% να ζητάει εκλογές»
- Ιράν: Εκτελέστηκε άνδρας που κατηγορήθηκε για κατασκοπεία υπέρ του Ισραήλ
- Αυτό οι Ουκρανοί ίσως δεν το περίμεναν! Τι συμβαίνει με τους νέους και την ρωσική γλώσσα
- Το «Πίρι Ρέις» ταράζει τα… «ήρεμα νερά»: Αιφνιδιαστική άσκηση ετοιμότητας στο Αιγαίο
- Βραζιλία: Ξανά στο νοσοκομείο ο πρώην πρόεδρος Μπολσονάρου μετά από ξαφνικό πρόβλημα υγείας
Κύρια Θέματα

















