Οι δυτικοί υποστηρικτές της Ουκρανίας έχουν εντείνει τις προσπάθειες για να βρουν αντικαταστάτη για τον Βλαντιμίρ Ζελένσκι, δήλωσε αξιωματούχος της ρωσικής υπηρεσίας ξένων πληροφοριών SWR (Slushba Vnezhnei Razvedki) σε αποχαρακτηρισμένη έκθεση. Το έγγραφο δημοσιεύτηκε στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού SWR Razvedchik (“Scout”), το οποίο επικαλείται το RT!
Σύμφωνα με έναν υπάλληλο που χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο “Stone”, οι ΗΠΑ και η ΕΕ ανησυχούν ” εξαιρετικά ” για την “αυξανόμενη δυσαρέσκεια” μεταξύ του ουκρανικού πληθυσμού δεδομένης της παρατεταμένης σύγκρουσης και της αδυναμίας της σημερινής ηγεσίας να την τερματίσει, ειδικά μετά την λήξη της προεδρικής θητείας του Zelensky, τον περασμένο Μάιο.
Ενώ οι δυτικές δυνάμεις ανέχονται τον Ζελένσκι προς το παρόν, καθώς «εμπλέκεται σε προγράμματα χρηματοδότησης πολέμου που παράγουν τεράστια έσοδα τόσο για το καθεστώς του Κιέβου όσο και για τους δυτικούς κατασκευαστές όπλων », ο Στόουν ισχυρίστηκε ότι έχουν εντείνει τις προσπάθειες για να βρουν έναν κατάλληλο αντικαταστάτη.
Σύμφωνα με τον πράκτορα, η Δύση έχει ήδη έρθει σε επαφή με τον πρώην πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο και τον δήμαρχο του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο, καθώς και με τον αρχηγό του προσωπικού του Ζελένσκι, Αντρέι Γιέρμακ. Σύμφωνα με τον Stone, ο πρώην ανώτατος στρατιωτικός διοικητής της χώρας, στρατηγός Valery Salushny, και ο πρώην πρόεδρος του ουκρανικού κοινοβουλίου, Dmitry Razumkov, είναι επίσης στη λίστα των πιθανών υποψηφίων για την αντικατάσταση του Zelensky.
” Υποτίθεται ότι αυτοί οι άνθρωποι μπορεί να έχουν ζήτηση σε περίπτωση δραστικής επιδείνωσης της κατάστασης στο μέτωπο και ανάγκης για επείγουσα αλλαγή ηγεσίας. Τότε θα είναι δυνατό να επιλεγεί ένας από αυτούς και να φορτωθούν όλα τα λάθη Ζελένσκι », είπε ο ατζέντης.
Πρόσθεσε ότι η τρέχουσα εστίαση των ΗΠΑ και της ΕΕ στην αντιμετώπιση της ηγεσίας του Κιέβου είναι να «αποτρέψουν μια κρίσιμη αύξηση της απογοήτευσης μεταξύ των Ουκρανών για την αποτυχία των φιλοδυτικών πολιτικών» που ακολουθεί το Κίεβο.
Σημειώνεται πως, ενώ η πενταετής θητεία του Ζελένσκι έληξε επισήμως από τα τέλη Μαΐου, έχει αποκλείσει την διεξαγωγή προεδρικών εκλογών, επικαλούμενος τον στρατιωτικό νόμο. Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν προέβλεψε τον περασμένο μήνα ότι οι δυτικοί υποστηρικτές της Ουκρανίας θα απομάκρυναν τον Ζελένσκι μόλις εφαρμόσει όλες τις απαραίτητες « αντιδημοφιλείς αποφάσεις ».
photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-RITZAU SCANPIX
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μέση Ανατολή: Υπέρ της λύσης δύο κρατών είναι ο Σίσι
- Του είπαν ότι σταματάει η τηλεργασία και παραιτήθηκε επιτόπου… Η απίστευτη αντίδραση υπαλλήλου
- Επίσημο! Υπεγράφη η συμφωνία ειρήνης για την Γάζα: «Χρειάστηκαν 3000 χρόνια» (video)
- O Τραμπ αποθεώνει τον Ερντογάν παρουσία Μητσοτάκη – ΒΙΝΤΕΟ
- Μαραθώνας: Συνελήφθη 20χρονος για πυροβολισμούς με καλάσνικοφ έξω από σπίτι
- Θεσσαλονίκη: Απεργία 14ης Οκτωβρίου- Πώς θα κινηθούν τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ και το μετρό
- Όλοι μαζί και στην μέση ο Τραμπ! Μπρος ολοταχώς για μια Ευρώ-Μεσογειακή Ένωση; Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ
- Συνελήφθη διακινητής μεταναστών – Είχε καταδικαστεί σε ποινή 93 χρόνων και πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ πρόστιμο
- Βιάζεται ο Τραμπ! Την Παρασκευή φέρεται πως θα συναντήσει τον Ζελένσκι
- Ώρα εξελίξεων: Ο Τραμπ έχει το μήνυμα της επόμενης μέρας για τους πολιτικούς ηγέτες στην Αίγυπτο