Τυχαίο;;; Έκλεισε το τρίτο μεγαλύτερο διυλιστήριο πετρελαίου των ΗΠΑ μετά από καταστροφική πυρκαγιά! (video)

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης ντίζελ εκτινάχθηκαν σε υψηλό επτά μηνών στη Νέα Υόρκη μετά την ανακοίνωση της Marathon Petroleum Corp. ότι έκλεισε το τρίτο μεγαλύτερο διυλιστήριο πετρελαίου των ΗΠΑ μετά από πυρκαγιά σε δεξαμενή αποθήκευσης.

Μια πανύψηλη κόλαση ξέσπασε σε διυλιστήριο πετρελαίου της νότιας Λουιζιάνα το πρωί της Παρασκευής, στέλνοντας νέφη μαύρου καπνού και αναγκάζοντας την έκτακτη εκκένωση των κατοίκων σε ακτίνα δύο μιλίων.

Αν και δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί, το περιστατικό έχει αναζωπυρώσει ανησυχίες για την ασφάλεια τέτοιων εγκαταστάσεων, ειδικά καθώς είναι η τρίτη πυρκαγιά που πλήττει το εργοστάσιο σε λιγότερο από ένα χρόνο.

Η φωτιά ξέσπασε γύρω στις 8:30 το πρωί στις εγκαταστάσεις Marathon Petroleum στο Garyville, που βρίσκεται περίπου 30 μίλια βορειοδυτικά της Νέας Ορλεάνης, σύμφωνα με το WBRZ.

Αξιωματούχοι της Ενορίας του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή ανέφεραν ότι το περιστατικό αφορούσε έκλυση νάφθας και φωτιά σε μια από τις δεξαμενές αποθήκευσης του διυλιστηρίου. Η νάφθα είναι ένα εύφλεκτο και τοξικό είδος ακατέργαστης βενζίνης ή βενζίνης που αποστάζεται από αργό πετρέλαιο και πρώτη ύλη για τη χημική βιομηχανία, η οποία χρησιμοποιείται συχνά σε σαπούνια και βερνίκια.

Η Πρόεδρος της Παροικίας του Σεντ Τζον Τζάκλιν Χόταρντ κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αμέσως μετά την αναφορά του περιστατικού και δόθηκε αμέσως εντολή εκκένωσης για τους κατοίκους σε ακτίνα δύο μιλίων από την πυρκαγιά. Αυτή η διαταγή άρθηκε στις 2:20 μ.μ., αφού τα συνεργεία έκτακτης ανάγκης κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά και να την περιορίσουν σε δύο κατεστραμμένες δεξαμενές αποθήκευσης.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης ντίζελ εκτινάχθηκαν σε υψηλό επτά μηνών στη Νέα Υόρκη μετά την ανακοίνωση της Marathon Petroleum Corp. ότι έκλεισε το τρίτο μεγαλύτερο διυλιστήριο πετρελαίου των ΗΠΑ μετά από πυρκαγιά σε δεξαμενή αποθήκευσης.

Το ντίζελ σημείωσε άνοδο 5% ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης της βενζίνης αυξήθηκαν κατά περίπου 4%. Η διακοπή απειλεί να εξαντλήσει τα ήδη κάτω από το μέσο όρο αποθέματα αποσταγμάτων τη στιγμή που η ζήτηση των ΗΠΑ για το καύσιμο πρόκειται να αυξηθεί κατά την περίοδο συγκομιδής και θέρμανσης.

Το Garyville, που βρίσκεται στον ποταμό Μισισιπή μεταξύ της Νέας Ορλεάνης και του Μπατόν Ρουζ, παράγει περίπου 265.000 βαρέλια βενζίνης την ημέρα, ή περίπου το 3% της συνολικής κατανάλωσης στις ΗΠΑ. Παράγει επίσης περίπου 230.000 βαρέλια ντίζελ την ημέρα, σύμφωνα με τον Andy Lipow, πρόεδρο της Lipow Oil Associates στο Χιούστον. Το διυλιστήριο έχει ικανότητα επεξεργασίας αργού 596.000 βαρελιών την ημέρα.

(scr)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί