Το σχέδιο των BRICS: Όλοι θέλουν να μαντρώσουν τους ανθρώπους! Θα το καταφέρουν;;; vid

Τι ισχυρίζεται «αναλυτής»

Σε αυτό το βίντεο ακούγεται μια ενδιαφέρουσα άποψη για τους BRICS και τον ρόλο τους στην παγκόσμια σκηνή.

Όπως διαβάσατε πρόσφατα στο ΕΛ, οι ηγέτες της Βραζιλίας , της Ρωσίας , της Ινδίας , της Κίνας και της Νότιας Αφρικής , οι οποίες μαζί αποτελούν την ομάδα των μεγάλων αναδυόμενων οικονομιών που ονομάζονται BRICS , ενέκριναν την Διακήρυξη του Γιοχάνεσμπουργκ ΙΙ την τελευταία ημέρα της 15ης συνόδου κορυφής.

Τα κράτη μέλη δεσμεύτηκαν να ενισχύσουν το πλαίσιο αμοιβαίας επωφελούς συνεργασίας BRICS στους τρεις πυλώνες της πολιτικής και ασφάλειας, της οικονομικής και χρηματοοικονομικής και της πολιτιστικής συνεργασίας και της συνεργασίας μεταξύ ανθρώπων. Δεσμεύτηκαν επίσης να ενισχύσουν την στρατηγική εταιρική σχέση προς όφελος του λαού τους μέσω της προώθησης της ειρήνης, μιας πιο αντιπροσωπευτικής, δικαιότερης διεθνούς τάξης, ενός ανανεωμένου και μεταρρυθμισμένου πολυμερούς συστήματος, της βιώσιμης ανάπτυξης και της ανάπτυξης χωρίς αποκλεισμούς (σ.σ. ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΑΞΗ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΜΙΑΣ ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗΣ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕΣΩ ΜΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΠΟΛΥΜΕΡΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ).

Επομένως, η νέα σελίδα που γράφτηκε προσφάτως από τους BRICS είναι μια από αυτές που ενδεχόμενα να αλλάξουν πραγματικά την ιστορία των διεθνών σχέσεων.

Τα δύο κέντρα εξουσίας, τα οποία μόνο ο Λιακόπουλος έχει αποκαλύψει, προσπαθούν να «μαντρώσουν» τους ανθρώπους σε υπερεθνικά τραστ κρατών και μεγάλους Οργανισμούς! Παράλληλα, βέβαια έχουν τις δικές τους επιδιώξεις, το ένα κέντρο (Δύση) θέλει να αποδυναμώσει το άλλο (Ανατολή) και αντίστροφα,  και όλο αυτό μπορεί να οδηγήσει τελικά σε παγκόσμια σύγκρουση!!!

Μετά την συνάντηση στο Γιοχάνεσμπουργκ για την ετήσια συνάντησή της, η συμμαχία χωρών που ιδρύθηκε αρχικά από την Βραζιλία, την Ρωσία, την Ινδία, την Κίνα και την Νότια Αφρική αποφάσισε επίσημα να ανοίξει τις πόρτες σε έξι άλλες χώρες που είχαν υποβάλει αίτηση.

Έτσι εντάχθηκαν στον σύλλογο το Ιράν, η Σαουδική Αραβία, η Αργεντινή, η Αίγυπτος, η Αιθιοπία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Σύμφωνα με τον Shahid Bolsen, έναν “αναλυτή” που έχει εργαστεί για την οργάνωση “Κρατούμενοι στο Ντουμπάι”, το εγχείρημα των BRICS για την δημιουργία ενός εναλλακτικού νομίσματος δεν είναι σε καμία περίπτωση ένα φαινόμενο που αποσκοπεί στην παγίδευση των ΗΠΑ και της Δύσης.

Ο Bolsen υπενθυμίζει ότι τόσο η ιδέα των BRICS όσο και ο όρος BRICS, δημιουργήθηκαν από την Goldman Sachs το 2001 από τον οικονομολόγο Jim O’Neill, επικεφαλής της Goldman Sachs εκείνη την εποχή, ο οποίος επινόησε το όνομα.

Δείτε τι ισχυρίζεται από την δική του οπτική γωνία:

scr

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί