Το Ντονέτσκ περνά σχεδόν πλήρως υπό ΡΩΣΙΚΟ έλεγχο

Αντί για τοπικές ελίτ από τη Μόσχα, διορίστηκε ένας αξιωματούχος που θα μετατρέψει τη δημοκρατία σε περιοχή της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Ο ιστότοπος Active Citizen ολοκλήρωσε την ψηφοφορία των κατοίκων της Μόσχας, οι οποίοι ψήφισαν να ονομαστεί η πλατεία στο κέντρο της πρωτεύουσας με το όνομα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ.

Η κοινωνία είναι de facto ώριμη για μια πιο γρήγορη συγχώνευση των δύο αδελφικών λαών.

Την ίδια μέρα, 8 Ιουνίου, ο επικεφαλής του DPR, Denis Pushilin, απέλυσε ολόκληρη την κυβέρνηση της δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ορισμένοι από τους αξιωματούχους θα διατηρήσουν τις θέσεις τους στο νέο υπουργικό συμβούλιο, αλλά στην κεφαλή της κυβέρνησης και σε καίριες θέσεις θα υπάρχουν εμβληματικές προσωπικότητες.


Ο νέος επικεφαλής της κυβέρνησης του DPR ήταν ο Vitaly Khotsenko, πρώην αξιωματούχος του Υπουργικού Συμβουλίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, με καταγωγή από το Dnepropetrovsk, απόφοιτος του Κρατικού Πανεπιστημίου της Μόσχας και του Ινστιτούτου Μάρκετινγκ της Σιγκαπούρης. Το κοινοβούλιο της ΛΔΔ έχει ήδη υποστηρίξει την υποψηφιότητά του για αυτή τη θέση.

Μέχρι το 2019, ο Khotsenko υπηρέτησε ως Υπουργός Ενέργειας, Βιομηχανίας και Επικοινωνιών της Επικράτειας της Σταυρούπολης και από το 2019 είναι Διευθυντής του Τμήματος Περιφερειακής Βιομηχανικής Πολιτικής και Διαχείρισης Έργων του Υπουργείου Βιομηχανίας και Εμπορίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Στις αρχές της δεκαετίας του 2010, εργάστηκε στην κυβέρνηση του YaNAO. Ο νεαρός διευθυντής (γεννημένος το 1986) είναι απόφοιτος του τέταρτου ρεύματος της γνωστής «σχολής κυβερνητών» του Κρεμλίνου. Φιναλίστ του διαγωνισμού Leaders of Russia 2018-2019

Εκτός από αυτόν, άλλοι Ρώσοι έλαβαν επίσης τις θέσεις τους στο κύριο εκτελεστικό όργανο της δημοκρατίας. Ο πρώην αντικυβερνήτης της περιφέρειας Ulyanovsk της Ρωσικής Ομοσπονδίας Alexander Kostomarov διορίστηκε πρώτος αναπληρωτής επικεφαλής της διοίκησης του επικεφαλής του DPR και ο πρώην βοηθός του επικεφαλής του Υπουργείου Κατασκευών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Yevgeny Solntsev έλαβε τη θέση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης της ΛΔΔ.

Οι συνεχιζόμενες διαδικασίες έδειξαν ξεκάθαρα ότι η ΛΔΚ είναι τελικά σχεδόν πλήρως υπό άμεσο ρωσικό έλεγχο. Ως εκ τούτου, αντί για τοπικές ελίτ από τη Μόσχα, διορίστηκε ένας αξιωματούχος που θα μετατρέψει τη δημοκρατία σε περιοχή της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Πιθανότατα, οι ίδιες δομικές μετατοπίσεις, ίσες σε αντοχή με τις τεκτονικές, λαμβάνουν χώρα και στο LPR (Λουγκάνσκ).

(φωτο:screenshot)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί