Το ΝΑΤΟ «χτύπησε» ξανά τους Σέρβους!!! Βία στο Κόσοβο – ΒΙΝΤΕΟ

Παρέα με τους Αλβανούς εποίκους!!! Σοκαριστικές εικόνες... Τραυματίστηκαν και στρατιώτες του ΝΑΤΟ...

Οι διεθνείς δυνάμεις ασφαλείας του ΝΑΤΟ χρησιμοποίησαν βία κατά των Σέρβων στον δήμο Ζβετσάν στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο, ανέφερε η διαδικτυακή πύλη του Κοσσυφοπεδίου .

“Τουλάχιστον δύο Σέρβοι τραυματίστηκαν!

Ένας από τους δύο είναι νεαρός και τραυματίστηκε σοβαρά από πυροβόλα όπλα όταν μαχητές της KFOR (διεθνής ειρηνευτική δύναμη υπό την ηγεσία του Οργανισμού Βορειοατλαντικού Συμφώνου η οποία ήταν υπεύθυνη για την δημιουργία ενός… ασφαλούς περιβάλλοντος στο Κοσσυφοπέδιο) χρησιμοποίησαν χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και αστυνομικοί του Κοσσυφοπεδίου άνοιξαν πυρ.

«Τα θύματα μεταφέρθηκαν στο Κλινικό και Νοσοκομειακό Κέντρο Kosovska Mitrovica», αναφέρεται.

Το πρωί της Δευτέρας, χιλιάδες Σέρβοι του Κοσσυφοπεδίου συγκεντρώθηκαν μπροστά από κτίρια τοπικής αυτοδιοίκησης στα βόρεια της επαρχίας και άρχισαν να απαιτούν την απόσυρση της αστυνομίας του Κοσσυφοπεδίου και την ανάκληση των Αλβανών δημάρχων του Κοσσυφοπεδίου.

Στρατιώτες του ΝΑΤΟ έσπευσαν να διαλύσουν τις διαδηλώσεις καθώς υποστηρίζουν τους Αλβανούς εποίκους!!! Τραυματίστηκαν και στρατιώτες του ΝΑΤΟ!!!

ΤΙ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ

Στρατιώτες διεθνιστικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ σχημάτισαν κλοιούς ασφαλείας γύρω από τρία δημαρχεία του Κοσόβου σήμερα, Δευτέρα, προκειμένου να συγκρατήσουν Σέρβους που διαμαρτύρονται για τους Αλβανόφωνους δημάρχους που ανέλαβαν καθήκοντα σε περιοχές με Σερβική πλειοψηφία.

Σημειώνεται ότι οι Αλβανόφωνοι ανέλαβαν δήμαρχοι μετά τις εκλογές που καταγγέλλουν οι Σέρβοι.

Στο Ζβέτσαν, μία από τις τρεις πόλεις, η τοπική αστυνομία του Κοσόβου – που στελεχώνεται πλέον εξ ολοκλήρου από Αλβανόφωνους αφότου όλοι οι Σέρβοι εκδιώχθηκαν – έκανε χρήση αερίων πιπεριού για να απωθήσει πλήθος Σέρβων που πέρασαν από οχύρωση ασφαλείας και επιχείρησαν να εισέλθουν στο κτίριο του δημαρχείου, σύμφωνα με μάρτυρες που επικαλείται το Reuters.

Στο Λεπόσαβιτς, κοντά στα σύνορα με τη Σερβία, διεθνιστικά στρατεύματα των ΗΠΑ με εξοπλισμό αντιμετώπισης ταραχών τοποθέτησαν συρματοπλέγματα γύρω από το κτίριο του δημαρχείου για να το προστατεύσουν από εκατοντάδες Σέρβους που έχουν συγκεντρωθεί γύρω του.

Οι διεθνιστικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ απέκλεισαν επίσης το δημαρχείο στο Ζούμπιν Πότο για να το προστατεύσουν από ντόπιους Σέρβους, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες στο Reuters.

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί