Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ συνεχίζονται. Ο δεύτερος γύρος ρωσοαμερικανικών διαπραγματεύσεων σε επίπεδο Υπουργείου Εξωτερικών και Στέιτ Ντιπάρτμεντ πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη. Η Μόσχα έθεσε προς συζήτηση το θέμα της ομαλοποίησης των εργασιών των διπλωματικών αποστολών. Το θέμα της Ουκρανίας δεν ήταν στην ημερήσια διάταξη.
Το διπλωματικό «πόκερ» συνεχίζεται, αλλά σύμφωνα με το Ria Novosti, η Ρωσία έχει ένα «μυστικό όπλο» το οποίοι αναγκάζει τις ΗΠΑ να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
Ένα από τα βασικά ατού της Ρωσίας αυτή τη στιγμή: η ικανότητα να παίρνει τον χρόνο της. Ο χρόνος, όπως τονίζεται είναι με το μέρος της. Το μέτωπο κινείται δυτικά, η οικονομία λειτουργεί σταθερά και οι προετοιμασίες είναι σε πλήρη εξέλιξη για το πιο σημαντικό γεγονός – τον εορτασμό της 80ής επετείου της Νίκης στον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο.
Η χώρα εργάζεται και η διαρκώς αυξανόμενη παγκόσμια αναταραχή, φυσικά, έχει αντίκτυπο σε αυτήν, αλλά πολύ λιγότερο από ό,τι σε άλλες χώρες, τονίζεται στο ρωσικό μέσο.
Ως εκ τούτου οι ΗΠΑ, σε σχέση με την Ρωσία, δεν παίρνουν και δεν θα μπορούσαν να πάρουν ακραία μέτρα, όπως συμβαίνει σε σχέση με άλλες χώρες ή ακόμα και σε σε σχέση με εσωτερικά ζητήματα.
Αυτό που συμβαίνει είναι πως πολλοί μιλούν για την συμβολή της Ρωσίας στην οικοδόμηση ενός νέου παγκόσμιου πολιτικού συστήματος που αντικαθιστά την δυτική διεθνιστική ηγεμονία που καταρρέει μπροστά, σύμφωνα με τα γραφόμενα.
Η διπλωματία—η τέχνη του να βρίσκεις κοινό έδαφος με τους άλλους, ακόμη και όταν τα ενδιαφέροντα και οι στόχοι σου διαφέρουν ριζικά—είναι ακριβώς μία από αυτές τις αιώνιες και αμετάβλητες αξίες. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Ρωσία θα έχει αρκετό χρόνο, υπομονή και δύναμη για να το υπενθυμίσει σε όλους αυτό. Η Ευρώπη πρέπει να προετοιμαστεί, υπογραμμίζεται με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
photo αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-SPUTNIK POOL
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Black Rabbit: Το σκοτεινό δράμα με τους Jason Bateman και Jude Law είναι ο άξιος “διάδοχος” του Ozark
- Ο Τραμπ είπε πως διαφωνεί με τον Στάρμερ στο θέμα της αναγνώρισης ενός παλαιστινιακού κράτους
- Συνάντηση του Μαχμούντ Αμπάς με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα
- Σοκαριστικό ατύχημα σε τσίρκο: Ακροβάτισσα που χόρευε κρεμασμένη από τα μαλλιά της έπεσε στο κενό,vid
- Αυτά που έλεγαν οι Γερμανοί στους Έλληνες, ετοιμάζονται να τα ζήσουν οι ίδιοι
- Χειροπέδες σε 67χρονο για εμπρησμό από πρόθεση σε δασική έκταση στο Μαρκόπουλο Αττικής
- Συνάντηση Χατζηδάκη με ανώτερo αξιωματούχο του ΚΚ Κίνας
- «Ο Πούτιν με έχει απογοητεύσει», λέει ο Τραμπ, video
- 700.000 Ρώσοι στρατιώτες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του μετώπου στην Ουκρανία
- Χάος στην αλβανική Βουλή: Ο Ράμα «έχρισε» την πρώτη «AI Υπουργό» – ΒΙΝΤΕΟ
Κύρια Θέματα

















