Το μήνυμα Πούτιν που πρέπει να ακούσουν οι Έλληνες: «ΔΕΝ υπάρχουν φιλίες στη διακρατική πολιτική»

Ίσως από τις σημαντικότερες δηλώσεις ηγέτη χώρας τα τελευταία χρόνια!

Είναι αλήθεια πως ο Ρώσος πρόεδρος μας έχει συνηθίσει στο λιγομίλητο στυλ του, επικεντρωμένος περισσότερο στην ουσία παρά στην φλύαρη πολιτική.

Έτσι λοιπόν και αυτή τη φορά, ο ισχυρός άνδρας της Ρωσίας, που πριν μερικές μέρες έκλεισε τα 68 του χρόνια, προέβη σε μία από τις πλέον ειλικρινείς απαντήσεις που έχουν δοθεί από αρχηγούς κρατών.

Πιο συγκεκριμένα ο «Τσαρ Βλαντ», παραχωρώντας συνέντευξη στη Μόσχα και αναφερόμενος στο ζήτημα του Ναγκόρνο Καραμπάχ ξεκαθάρισε πως στην διακρατική πολιτική ΔΕΝ μπορούν να υπάρξουν φιλίες!

«Σε γενικές γραμμές, δεν υπάρχουν φίλοι στη διακρατική πολιτική».

Το πολύ μικρό πλην ουσιώδες απόσπασμα της συνέντευξης δημοσίευσε νωρίτερα σήμερα στα social media o δημοσιογράφος Pavel Zarubin.

Ολόκληρη η συνέντευξη του Ρώσου προέδρου θα δημοσιευτεί τις αμέσως επόμενες μέρες, ωστόσο η παραπάνω του δήλωση έρχεται να απαντήσει σε μία σειρά από «ελληνικές προσμονές» ολόκληρων ετών περί «ρωσικής βοήθειας» ως…μάνα εξ ουρανού!

Και μάλιστα η πλειοψηφία όλων όσων ελπίζουν σε μία…απλόχερη βοήθεια των Ρώσων με αρχηγό τον Πούτιν πιστεύει ακράδαντα ότι αυτό θα συμβεί ΠΑΡΑ το ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις επί σειρά ετών έχουν γυρίσει επιδεικτικά την πλάτη στη Μόσχα!

Ωστόσο ο ίδιος Β.Πούτιν βάζει τα πράγματα στη θέση τους κάνοντας γνωστό πως στην λεγόμενη «υψηλή πολιτική» (Big politics) δεν χωρούν συναισθηματισμοί ή ίσως και συμπάθειες μεταξύ ηγετών ή ακόμη και λαών!

ΔΕΝ είναι αυτά που μετρούν στις διακρατικές σχέσεις και στο λεγόμενο «χτίσιμο των συμμαχιών», αλλά το «δούναι-λαβείν» και οι επικερδείς διαπραγματεύσεις για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη (win-win).

(ΦΩΤΟ:Eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί