Ο μεξικανός πρόεδρος Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ προσφέρθηκε να βοηθήσει όσον αφορά το υγροποιημένο φυσικό αέριο (ΥΦΑ), καύσιμο η ζήτηση για το οποίο αυξάνεται θεαματικά στην Ευρώπη, δήλωσε ο πρόεδρος της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ σε δημοσιογράφους στη μεξικανική πρωτεύουσα χθες, καθώς η προσφορά ενέργειας μειώνεται και οι τιμές απογειώνονται εν μέσω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Ο κ. Στάινμαϊερ εκφράστηκε μετά τη συνάντησή του με τον κ. Λόπες Ομπραδόρ.
«Ο μεξικανός πρόεδρος προσφέρθηκε να αυξήσει τη συνεργασία μας για το υγροποιημένο φυσικό αέριο», είπε ο γερμανός πρόεδρος. Δεν θέλησε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.
Καθώς οι προμήθειες φυσικού αερίου από τη Ρωσία στη Γερμανία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες μειώθηκαν τους τελευταίους μήνες —με τις δύο πλευρές να επιρρίπτουν ευθύνες η μια στην άλλη—, οι τιμές του ηλεκτρισμού αυξήθηκαν ραγδαία στη Γηραιά Ήπειρο και κυβερνήσεις αναζητούν εσπευσμένα εναλλακτικές πηγές εφοδιασμού, για τη θέρμανση και για βιομηχανική χρήση.
Παρότι είναι αισθητά ακριβότερο από το αέριο που μεταφέρεται μέσω αγωγών, η ζήτηση για ΥΦΑ έχει αυξηθεί δραματικά.
Το Μεξικό δεν εξάγει ΥΦΑ, πάντως συγκαταλέγεται στις μεγαλύτερες πετρελαιοεξαγωγικές χώρες της Λατινικής Αμερικής.
amna/ pexels
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ρούμπιο: Πιθανή συνάντηση Τραμπ – Ζελένσκι την επόμενη εβδομάδα
- Η μεσογειακή διατροφή μπορεί να μειώσει την ουλίτιδα – Τι δείχνε νέα έρευνα
- ΥΠΟΙΚ: Για ποιούς καθίσταται υποχρεωτική η ηλεκτρονική τιμολόγηση από 2/2/2026
- Οι Σέρβοι λαμβάνουν πολύ σοβαρά υπόψη τις πληροφορίες των Ρώσων για νέα «Μαϊντάν»
- Ρούμπιο: Η Χαμάς έχει ένα «πολύ μικρό παράθυρο ευκαιρίας» για να δεχθεί μια συμφωνία
- Τι το’θελε: Ο Mr Beast ζήτησε από τον Μάικ Τάισον να του ρίξει γροθιά! vid
- H viral δήλωση Νετανιάχου: «Θα γίνουμε Αθήνα και σούπερ Σπάρτη μαζί»
- Terminator 7: Ο λόγος που ο Τζέιμς Κάμερον δυσκολεύεται να γράψει το σενάριο
- Ενοίκια και στέγαση: Παρατηρείται πλέον μια νέα πραγματικότητα!
- Καιρός: Ανεβαίνει η θερμοκρασία σήμερα, επιμένουν οι ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο
Κύρια Θέματα

















