Το Κρεμλίνο διαβεβαιώνει τους Ρώσους ότι οι διακοπές του mobile internet είναι προσωρινές

Το Κρεμλίνο είπε στους Ρώσους ότι οι διακοπές πρόσβασης στο διαδίκτυο μέσω παρόχων κινητής τηλεφωνίας (mobile internet) οι οποίες έχουν αναστατώσει τις ζωές εκατομμυρίων είναι προσωρινές και θα αρθούν τελικά,

ενώ μια πηγή δήλωσε στο Reuters ότι το είδος αυτό της καταστολής έχει εξοργίσει τμήματα της ελίτ.

Οι αρχές διέκοψαν την λειτουργία του mobile internet στη Μόσχα για περίπου τρεις εβδομάδες τον Μάρτιο και συστηματικά τη διακόπτουν σε άλλες περιοχές της Ρωσίας, επικαλούμενες την απειλή ουκρανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών τα οποία το χρησιμοποιούν για να προσεγγίσουν τους στόχους τους. Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB), ο κύριος διάδοχος της σοβιετικής KGB είναι αρμόδια για την εσωτερική ασφάλεια.

Η εφαρμογή WhatsApp της Meta έχει πλήρως αποκλειστεί και έχει γίνει εξαιρετικά δύσκολη η χρήση της εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram- η οποία ήταν για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα το ψηφιακό οικοσύστημα που προτιμούσαν οι Ρώσοι- αφότου και οι δύο εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων κατηγορήθηκαν ότι δεν συμμορφώνονται με την ρωσική νομοθεσία. Επίσης έχει ενταθεί η εκστρατεία να αποκλειστεί η πρόσβαση στα εικονικά ιδιωτικά δίκτυα (VPN) τα οποία χρησιμοποιούνται για να παρακαμφθεί η διαδικτυακή λογοκρισία.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ , δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «λόγοι ασφαλείας» υπαγόρευσαν την ανάγκη λήψης ορισμένων μέτρων, αλλά θα είναι προσωρινά.

«Είναι σαφές ότι οι περιορισμοί στην πρόσβαση του διαδικτύου έχει προκαλέσει ταλαιπωρία σε πολλούς πολίτες, αλλά …μόλις η ανάγκη γι’ αυτά τα μέτρα παρέλθει, η πρόσβαση στο διαδίκτυο φυσικά θα αποκατασταθεί πλήρως και θα επιστρέψει στα φυσιολογικά επίπεδα», είπε ο Πεσκόφ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕΜΠΕ – ΦΩΤΟ:Eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί