Απαντώντας στον ισχυρισμό του Αμερικανού δημοσιογράφου Τάκερ Κάρλσον ότι η κυβέρνηση του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, σχεδίαζε να δολοφονήσει τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε πως ο ηγέτης της χώρας είναι καλά προστατευμένος από πιθανές απειλές, σύμφωνα με το RT.
Όπως διαβάσατε νωρίτερα, ο Carlson ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν είχε προσπαθήσει να σκοτώσει τον Πούτιν.
Ο δεξιός δημοσιογράφος δεν έδωσε λεπτομέρειες. Ωστόσο, κατήγγειλε το υποτιθέμενο σχέδιο ως «τρελό», λαμβάνοντας υπόψη το κενό ισχύος που θα δημιουργούσε στην Ρωσία και την πιθανότητα το τεράστιο πυρηνικό οπλοστάσιο της Μόσχας να καταλήξει σε λάθος χέρια.
Κληθείς να σχολιάσει τα σχόλια του Κάρλσον την Τρίτη, ο Πεσκόφ ούτε επιβεβαίωσε ούτε διέψευσε τις προσπάθειες των ΗΠΑ να στοχοποιήσουν τον Πούτιν, ούτε αποκάλυψε οποιαδήποτε γνώση τέτοιων σχεδίων από αξιωματούχους στην Ουάσιγκτον στο παρελθόν. «Οι ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας λαμβάνουν συνεχώς όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσουν την δημόσια ασφάλεια και την ασφάλεια όσων βρίσκονται υπό κρατική προστασία. Πρώτα και κύρια, ο αρχηγός του κράτους», είπε στους δημοσιογράφους.
Ο Ρώσος πρόεδρος φέρεται να έχει γίνει στόχος πολλαπλών σχεδίων δολοφονίας που χρονολογούνται από τις αρχές της δεκαετίας του 2000, υπογραμμίζει το ρωσικό μέσο.
Το 2012, οι υπηρεσίες ασφαλείας της Ρωσίας και της Ουκρανίας συνέλαβαν μια ομάδα εξτρεμιστών στην Οδησσό για φερόμενη προετοιμασία βομβιστικής επίθεσης στον Πούτιν, ο οποίος τότε υπηρετούσε ως πρωθυπουργός. Το περιστατικό σημειώθηκε σε μια εποχή που η Μόσχα και το Κίεβο απολάμβαναν σχετικά φιλικούς δεσμούς, πριν από το πραξικόπημα στο Κίεβο που υποστηρίχθηκε από την Δύση, όπως υπογραμμίζεται.
Το πιο πρόσφατο γνωστό περιστατικό συνέβη τον Μάιο του 2023, μετά την έναρξη της σύγκρουσης στην Ουκρανία, όταν η Μόσχα κατηγόρησε το Κίεβο ότι εξαπέλυσε επίθεση με drone στο Κρεμλίνο σε μια προσπάθεια να δολοφονήσει τον Πούτιν. Σύμφωνα πάντα με Ρώσους αξιωματούχους, ο πρόεδρος δεν βρισκόταν στο Κρεμλίνο την στιγμή της επίθεσης.
photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- ΠΑΣΟΚ για αγρότες: Η κυβέρνηση δεν έχει μακροπρόθεσμο σχέδιο, απλώς κάνει διαχείριση πολιτικού κόστους με τελεσίγραφα
- Όρμπαν για Βενεζουέλα: «Οι ΗΠΑ μπορούν να ελέγξουν το 50% των παγκόσμιων αποθεμάτων πετρελαίου»
- Ο Κων. Τασούλας συναντήθηκε με τη Μ. Δαμανάκη και συζήτησαν για το θαλάσσιο περιβάλλον
- Ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο στο Παλμ Σπρινγκς: «Η τέχνη μας κάνει πιο ανθρώπινους»
- «Καρφιά» του Φίτσο κατά Τραμπ για τη Βενεζουέλα: «Το διεθνές δίκαιο έπαψε να ισχύει»
- Θεσσαλονίκη: Υπό κράτηση ο 67χρονος που κρατούσε από το λουρί το σκυλί, ενώ οδηγούσε το ΙΧ του
- Αεροδρόμιο της Βιρτζίνια αναζητά τον ιδιοκτήτη ενός… αρκούδου
- Συγκλονισμένοι σκιέρ πενθούν για τα θύματα του Κραν Μοντανά – Η καρδιά στο χιόνι που έφτιαξαν στη μνήμη τους, vid
- Θεσ/νίκη: 98χρονος έδωσε σε απατεώνες χρυσές λίρες αξίας 300 χιλ. ευρώ – Του είπαν ότι είχαν απαγάγει τον γιο του
- Παγώνουν τυχόν περιουσιακά στοιχεία του Μαδούρο στην Ελβετία









