Το Κίεβο δεν έχει απαντήσει ακόμα αν θα δώσει το «παρών» στην Κων/πολη

Τι αναφέρθηκε

Η Ουκρανία θέλει να δει ένα κείμενο που θα παρουσιάζει τις προτάσεις της Ρωσίας για μια συμφωνία ειρήνης προτού στείλει αντιπροσωπεία για ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις στην Κωνσταντινούπολη, δήλωσε σήμερα ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Αντρίι Σιμπίχα.

Η Ρωσία έχει πει πως ετοιμάζεται να στείλει διαπραγματευτική ομάδα για να συναντηθεί με μια αντίστοιχη ουκρανική στην Κωνσταντινούπολη στις 2 Ιουνίου, όμως το Κίεβο δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμη αν θα συμμετάσχει στις συνομιλίες.

Σε συνέντευξη Τύπου με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Χακάν Φιντάν, που επισκέπτεται το Κίεβο, ο Σιμπίχα δεν αποκάλυψε αν η Ουκρανία θα λάβει μέρος.

«Για να είναι η επόμενη σχεδιαζόμενη συνάντηση ουσιαστική και να έχει νόημα, είναι σημαντικό να λάβουμε από πριν ένα έγγραφο ώστε η αντιπροσωπεία που θα συμμετάσχει να έχει την εξουσιοδότηση να συζητήσει τις σχετικές θέσεις», δήλωσε ο Σιμπίχα στους δημοσιογράφους.

Ο Ουκρανός ΥΠΕΞ είπε πως, μέχρι τώρα, η Ουκρανία δεν έχει λάβει το μνημόνιο που αναμένει από τους Ρώσους διαπραγματευτές το οποίο περιλαμβάνει τις προτάσεις τους για συζήτηση στις συνομιλίες.

Ο Σιμπίχα δεν εξήγησε τι θα κάνει το Κίεβο αν δεν λάβει το ρωσικό έγγραφο, ούτε έθεσε προθεσμία για την παραλαβή του.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo EPA-EPA

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί