Το Κίεβο αρνείται ότι ο Ισραηλινός ηγέτης «είπε στον Ζελένσκι να δεχτεί την πρόταση του Πούτιν και να παραιτηθεί»

Σε διάψευση της πληροφορίας που μεταδόθηκε αργά τη νύχτα της Παρασκευής κι έκανε λόγο για παρέμβαση του Ισραηλινού πρωθυπουργού Ναφτάλι Μπένετ

για να τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία με την προϋπόθεση να δεχθεί ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι τους όρους του Βλαντίμιρ Πούτιν, προχώρησε ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου.

Η Jerusalem Post επικαλέστηκε ανώνυμο αξιωματούχο της κυβέρνησης της Ουκρανίας που είπε ότι η προσφορά του σχεδίου του Μπένετ έγινε σε τηλεφωνική επικοινωνία αυτή την εβδομάδα και μάλιστα, φέρεται να περιείχε πολλές ουκρανικές… θυσίες.

Η πηγή φέρεται να ισχυρίστηκε ότι το τηλεφώνημα ξεκίνησε από τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, ο οποίος είπε στον Ουκρανό ηγέτη: «Αν ήμουν στη θέση σου, θα σκεφτόμουν τις ζωές των ανθρώπων μου και θα δεχόμουν την προσφορά». Η απάντηση του κ. Ζελένσκι, σύμφωνα με την εφημερίδα, ήταν απλά: «Σας ακούω».

Όμως, σύμφωνα με την έκθεση, ο Ουκρανός πρόεδρος και οι βοηθοί του δεν πήραν με καλό μάτι τη συμβουλή. «Ο Μπένετ μας είπε να παραδοθούμε», φέρεται να είπε ο Ουκρανός αξιωματούχος. «Δεν έχουμε καμία πρόθεση να το κάνουμε. Γνωρίζουμε ότι η προσφορά του Πούτιν είναι μόνο η αρχή».

Οι ισχυρισμοί γύρω από τον κ. Μπένετ που παροτρύνει τον Ζελένσκι να κάνει τη συμφωνία που πρότεινε η Ρωσία, απορρίφθηκαν σήμερα το πρωί από έναν από τους συμβούλους του Ουκρανού προέδρου.

(φωτο:ria novosti)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί