Ο πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό κατηγόρησε την Ινδία ότι έκανε ένα «τεράστιο λάθος» που ο Καναδάς δεν μπορούσε να αγνοήσει, ότι το Δελχί βρισκόταν πίσω από τον θάνατο ενός ηγέτη των αυτονομιστών Σιχ πέρυσι σε καναδικό έδαφος.
Ο Τριντό έκανε τα σχόλια δύο ημέρες αφότου Καναδοί αξιωματούχοι κατηγόρησαν την Ινδία ότι εμπλέκεται σε ανθρωποκτονίες, εκβιασμούς και άλλες βίαιες ενέργειες με στόχο Ινδούς αντιφρονούντες σε καναδικό έδαφος.
Μετά τις καταγγελίες του Καναδά και οι δύο χώρες απέλασαν κορυφαίους απεσταλμένους και διπλωμάτες, εντείνοντας τις ήδη τεταμένες εντάσεις.
Η Ινδία απέρριψε τους ισχυρισμούς ως «παράλογους» και κατηγόρησε τον Τριντό ότι παρενοχλούσε τη μεγάλη κοινότητα των Σιχ του Καναδά για πολιτικό όφελος.
Η αστυνομία του Καναδά είπε ότι υπήρξαν «πάνω από δώδεκα αξιόπιστες και επικείμενες απειλές για τη ζωή» που «συγκεκριμένα» επικεντρώθηκαν σε μέλη του κινήματος υπέρ του Χαλιστάν.
Οι μεταγενέστερες έρευνες είχαν οδηγήσει στην αποκάλυψη της φερόμενης εγκληματικής δραστηριότητας που ενορχηστρώθηκε από πράκτορες της κυβέρνησης της Ινδίας, σύμφωνα με το RCMP(καναδική αστυνομία).
Η Ινδία αρνήθηκε κατηγορηματικά όλους τους ισχυρισμούς και υποστήριξε ότι ο Καναδάς δεν έχει παράσχει στοιχεία για να στηρίξει τους ισχυρισμούς του.
Τo κανάλι RTIndia δημοσίευσε ένα χιουμοριστικό βίντεο που σατιρίζει τον Τριντό γράφοντας στη λεζάντα: “Μέσα στο Casa de Trudeau(Σπίτι του Τριντό)μετά την αναφορά κατά της Ινδίας – Έχει τις κινήσεις αλλά δεν έχει τα στοιχεία; Υπάρχει μόνο ένα πράγμα να κάνετε όταν η δύναμή σας φεύγει από τα χέρια σας και είστε απελπισμένοι για ψήφους… ΑΠΛΑ ΧΟΡΕΨΤΕ!”.
🇨🇦🇮🇳 Inside Casa de Trudeau After Anti-India Report – He's Got the Moves But No Evidence? 🕺🏽
— RT_India (@RT_India_news) October 15, 2024
There's only one thing to do when your power is slipping and you're desperate for votes… JUST DANCE! pic.twitter.com/Mn2BlQCtdG
photo: EPA-Bloomberg pool
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Kαι δεύτερη προφυλάκιση για το σκάνδαλο με τις παράνομες επιδοτήσεις
- Γκουτέρες: «Ώρα να ανοίξουμε τις πόρτες του Συμβουλίου Ασφαλείας και να αφήσουμε το φως να μπεί»
- “Ελπίδα”: Η γλυκιά Κινέζα μιλάει ελληνικά, τραγουδάει Παπαρίζου και πάει βόλτα με ταξί χωρίς οδηγό, vid
- Γάζα: «Εκεχειρία» μετά… ισραηλινών χτυπημάτων
- Ουκρανία: Πολίτες εναντίον ενστόλων που θέλουν να επιστρατεύσουν δια της βίας άνδρες, vid
- Θεσσαλονίκη: Από τα καράβια της προσφυγιάς στα βουνά της Πίνδου – Οι Μικρασιάτες που πολέμησαν στο Έπος του ‘40
- Η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός στην Ιαπωνία αλλάζει τα δεδομένα! Προσέγγιση με Τραμπ
- Ο Πούτιν βομβαρδίζει -στην κυριολεξία- την πράσινη ενέργεια! ΒΙΝΤΕΟ
- Σ. Φάμελλος: Στη Θεσσαλονίκη αύριο για την επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης
- Διπλωμάτης του Πούτιν: Η Ευρώπη πρόκειται να γίνει εντελώς μουσουλμανική, vid









