Τινἀζεται στον αέρα το σχολικό έτος στην Ιταλία όπως εκτιμούν δημοσιεύματα

Η επιτροπή επιστημόνων, που κλήθηκε να συμβουλεύσει την κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε, απέρριψε το ενδεχόμενο επιστροφής των μαθητών στα σχολεία μέσα στους επόμενους δυο μήνες, όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα Corriere della Sera. Η υπουργός Παιδείας Λουτσία Ατσολίνα άφηνε ανοικτό το ενδεχόμενο να μπορέσουν να ξανανοίξουν οι σχολικές αίθουσες στις 18 Μαΐου, μέχρι σήμερα όμως, […]

Η επιτροπή επιστημόνων, που κλήθηκε να συμβουλεύσει την κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε, απέρριψε το ενδεχόμενο επιστροφής των μαθητών στα σχολεία μέσα στους επόμενους δυο μήνες, όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα Corriere della Sera.

Η υπουργός Παιδείας Λουτσία Ατσολίνα άφηνε ανοικτό το ενδεχόμενο να μπορέσουν να ξανανοίξουν οι σχολικές αίθουσες στις 18 Μαΐου, μέχρι σήμερα όμως, διότι όλα δείχνουν ότι τα σχολεία δεν θα ξαναλειτουργήσουν κανονικά μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Αυτό σημαίνει, όπως εξηγεί η Corriere, ότι οι μαθητές της τρίτης Γυμνασίου θα πρέπει να περάσουν αυτόματα την τάξη.

Όπως όλα δείχνουν, η εφημερίδα υποστηρίζει, ότι οι εξετάσεις για το απολυτήριο Λυκείου θα είναι μόνο προφορικές και θα διεξαχθούν μέσω διαδικτύου.

Όλα δηλαδή θα γίνουν με συνοπτικές διαδικασίες.

Σύμφωνα με τον Τύπο, τέλος, από τις 15 Απριλίου είναι πιθανό να ξανανοίξει ένα μέρος των βιομηχανιών και επιχειρήσεων, αλλά θεωρείται βέβαιο ότι οι πολίτες θα παραμείνουν σε περιορισμό -μέσα στο σπίτι- μέχρι τις αρχές Μαΐου.

photo unsplash

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί