ότι η επόμενη σύνοδος της Ομάδας των 7 (G7) θα πρέπει να πραγματοποιηθεί διά ζώσης και στο άμεσο μέλλον, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.
Ο Τραμπ ακύρωσε τον Μάρτιο τη σύνοδο αυτή που ήταν προγραμματισμένη για τις 10 Ιουνίου και θα πραγματοποιούνταν στις ΗΠΑ καθώς η πανδημία του κορωνοϊού εξαπλωνόταν σε όλο τον κόσμο και αναστέλλονταν τα διεθνή ταξίδια.
Την προηγούμενη εβδομάδα ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι θα προσπαθήσει να αναβιώσει την ιδέα της διεξαγωγής της συνόδου διά ζώσης εξηγώντας ότι θα στείλει το μήνυμα ότι ο κόσμος επιστρέφει στην κανονικότητα. Πρότεινε μάλιστα τη διεξαγωγής της στο Καμπ Ντέιβιντ το θέρετρο των Αμερικανών προέδρων στο Μέριλαντ.
Ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου Ρόμπερτ Ο’ Μπράιεν είχε επισημάνει την Κυριακή ότι εφόσον πραγματοποιηθεί η σύνοδος της G7, αυτό θα γίνει στο τέλος Ιουνίου.
Ο Μακρόν εμφανίζεται διατεθειμένος να ταξιδέψει στις ΗΠΑ για τη σύνοδο, αν το επιτρέπει η κατάσταση με την πανδημία covid-19, όπως είχε δηλώσει αξιωματούχο της γαλλικής προεδρίας την προηγούμενη εβδομάδα.
(ΦΩΤΟ:Eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μ.Χαρακόπουλος: Οι άγονες αντιπαραθέσεις υπονομεύουν το συλλογικό μας μέλλον
- Ηράκλειο: Αλλαγές στο εκτελεστικό σχήμα της δημοτικής αρχής
- Επιπλέον καταβολές επιστροφής ενοικίου 8,9 εκ ευρώ σε 39,3 χιλιάδες δικαιούχους
- Η μεγαλύτερη βασιλόπιτα της Ελλάδας και φέτος στο Περιστέρι – 10 μέτρα, 100 τόνοι (photo, vid)
- Κ. Γκίλφοϊλ: Η συμμαχία Ελλάδας-ΗΠΑ «να λάμψει ακόμα πιο φωτεινά την επόμενη χρονιά»
- Σουηδία: Τροχαίο με λεωφορείο στην Στοκχόλμη – Τουλάχιστον 10 τραυματίες
- Ολλανδία: Συνελήφθη Σύρος που φέρεται να απειλούσε να διαπράξει επίθεση κάπου στην Ευρώπη
- Η Φίνος Φιλμ αποχαιρετά το 2025 με ένα χιουμοριστικό βίντεο που τα έχει όλα!
- Σημαντικές δυνάμεις του πλανήτη καταδίκασαν την προκλητική ενέργεια των Ουκρανών
- Τραγικός θάνατος για 37χρονο στη Βραζιλία: Πνίγηκε σε διαγωνισμό καρπουζοφαγίας μπροστά στη γυναίκα του









