Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ επανέλαβε τη στήριξή του στην Ελλάδα, την Βουλγαρία και την Κύπρο κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης που είχε σήμερα στην Άγκυρα με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Ο επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ζοζέπ Μπορέλ συμμετείχε στη συζήτηση.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στο επίκεντρο της συνάντησης τέθηκε η μεταναστευτική κατάσταση στα χερσαία και θαλάσσια σύνορα της ΕΕ και η κρίση στη Συρία.
“Ο Σαρλ Μισέλ αναγνώρισε τις προσπάθειες που καταβάλλει η Τουρκία φιλοξενώντας εκατομμύρια πρόσφυγες, ενώ τόνισε πως η Κοινή Δήλωση Ευρωπαϊκής Ένωσης- Τουρκίας παραμένει η βάση της μεταναστευτικής συνεργασίας Βρυξελλών και Άγκυρας”. Όπως υπογραμμίζεται, η Κοινή Δήλωση συμφωνήθηκε με καλή πίστη και χρειάζονται συνεχείς προσπάθειες και από τις δύο πλευρές.
Η ανακοίνωση προσθέτει πως “είναι αναγκαία η μείωση των υπαρχουσών μεταναστευτικών εντάσεων στα σύνορα της Ευρώπης. Η Ευρώπη είναι έτοιμη να ενισχύσει τη στήριξή της στους Σύρους που βρίσκονται στην Τουρκία και στις κοινότητες που τους φιλοξενούν”.
Η ανακοίνωση του ΕΣ τελειώνει λέγοντας πως “μια βιώσιμη εκεχειρία και μια μακρόπνοη πολιτική λύση για τη συριακή κρίση χρειάζεται κατεπειγόντως. Όλοι οι παράγοντες πρέπει να σεβαστούν το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο. Η πρόσβαση ανθρωπιστικής βοήθειας είναι απαραίτητη και η Ευρώπη έχει τη βούληση να παράσχει επιπλέον βοήθεια για τους εκτοπισμένους στην επαρχία Ιντλίμπ”.
photo eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- H “Πανδώρα” της NASA εκτοξεύτηκε με επιτυχία σήμερα – Ποια θα είναι η αποστολή της τον επόμενο χρόνο, vid
- Η ατρόμητη γυναίκα που έχει πέσει 23.000 φορές με αλεξίπτωτο – Βίντεο με το άλμα από το Μπουρτζ Χαλίφα
- Πρώτη συνεδρίαση του νέου Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου
- Κυβερνητικά στελέχη: Δύο συναντήσεις θα έχει ο Κυρ. Μητσοτάκης με τους αγρότες
- ΚΥΣΕΑ: Νέες τοποθέτηση αντιστράτηγων, αντιναυάρχων και αντιπτέραρχων
- Κλειστά τα σχολεία σε Φλώρινα, Αμύνταιο και Πρέσπες λόγω ψύχους και χιονόπτωσης
- Το παλαιότερο δηλητήριο βέλους στον κόσμο εντοπίστηκε σε βλήματα 60.000 ετών στη Νότια Αφρική
- Κράτη περιμένουν παρεμβάσεις των BRICS μετά τα όσα συμβαίνουν με τις ΗΠΑ
- Σ.Φάμελλος: Επικίνδυνη η ανευθυνότητα της κυβέρνησης στα θέματα εξωτερικής πολιτικής και Διεθνούς Δικαίου
- ΥΠΕΞ Κούβας σε ΗΠΑ: Έχουμε δικαίωμα να εισάγουμε καύσιμα από οποιαδήποτε χώρα που επιθυμεί να τα εξάγει









