Τι απάντησε η Dettol στον Τραμπ σχετικά με τα απολυμαντικά

Απάντηση έδωσε η μητρική εταιρεία της Dettol, στις αναφορές του Ντόναλντ Τραμπ για κατανάλωση των απολυμαντικών, ώστε να αντιμετωπιστεί ο κορωνοϊός. Όπως αναφέρει το sputnik.gr, η απάντηση που έδωσε η Reckitt Benckiser (RB), μητρική εταιρεία των Dettol και Lyson, στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ ήταν η εξής: «Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι τα απολυμαντικά […]

Απάντηση έδωσε η μητρική εταιρεία της Dettol, στις αναφορές του Ντόναλντ Τραμπ για κατανάλωση των απολυμαντικών, ώστε να αντιμετωπιστεί ο κορωνοϊός.

Όπως αναφέρει το sputnik.gr, η απάντηση που έδωσε η Reckitt Benckiser (RB), μητρική εταιρεία των Dettol και Lyson, στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ ήταν η εξής:

«Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι τα απολυμαντικά προϊόντα δεν πρέπει να καταναλώνονται από τον άνθρωπο υπό οποιεσδήποτε συνθήκες».

Ο Τραμπ την Τετάρτη διερωτήθηκε, αν θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε τα απολυμαντικά για να εξουδετερώσουμε τον κορωνοϊό.

«Όπως όλα τα προϊόντα, τα απολυμαντικά θα πρέπει να χρησιμοποιούνται όπως ακριβώς ορίζουν οι οδηγίες χρήσεως. Παρακαλώ, διαβάστε την ετικέτα και τις οδηγίες» έσπευσε να προσθέσει η εταιρεία.

Η εταιρία δεν έκανε καμιά άμεση αναφορά στον Αμερικανό πρόεδρο, κάνοντας λόγο μόνο για «πρόσφατες θεωρίες» και «αναφορές στα social media».

Τα σχόλια του Ντόναλντ Τραμπ προκάλεσαν ποικίλες αντιδράσεις, καθώς ο πρόεδρος των ΗΠΑ ισχυρίστηκε ότι τα απολυμαντικά θα μπορούσαν να εξολοθρεύσουν τον ιό… σ’ ένα λεπτό.

Όπως δήλωσε ο Τραμπ: «Σχετικά με τη δράση των απολυμαντικών που εξουδετερώνουν τον ιό σε ένα λεπτό. Σε ένα λεπτό. Υπάρχει τρόπος να κάνουμε κάτι σαν ένεση ή κάτι σαν καθαρισμό; Θα είχε ενδιαφέρον να το διερευνήσουμε αυτό»

Τον προηγούμενο μήνα, ένα ζευγάρι στις ΗΠΑ κατανάλωσε υγρό καθαριστικό που περιείχε υδροχλωροκίνη με αποτέλεσμα ο άνδρας να πεθάνει, ενώ η σύζυγός του διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

Η χλωροκίνη χρησιμοποιείται από αρκετές χώρες ως φάρμακο για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορωνοϊού στο αναπνευστικό σύστημα των ασθενών με COVID-19.

photo eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί