«Κατά ριπάς» πέφτουν τα «πυρά» της αμερικανικής δεξιάς τάξης πραγμάτων κατά του Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Ο Έλον Μασκ, ο οποίος ηγείται του Υπουργείου Κυβερνητικής Αποτελεσματικότητας των ΗΠΑ (DOGE) του Τραμπ, κατηγόρησε τον Ουκρανό πρόεδρο για την δολοφονία του Αμερικανού δημοσιογράφου και μπλόγκερ, Γκονζάλο Λίρα.
«Ο Ζελένσκι σκότωσε Αμερικανό δημοσιογράφο!», έγραψε στο X, σχολιάζοντας ένα δημοσίευμα ενός από τους χρήστες της πλατφόρμας, ο οποίος έλεγε ότι ο Gonzalo Lira, ένας δημοσιογράφος που επέκρινε τον Zelensky, σκοτώθηκε στην Ουκρανία.
Ο ρεπόρτερ συνελήφθη στο Χάρκοβο τον Μάιο του 2023. Κατηγορήθηκε, σύμφωνα με το TASS, ότι υποστήριξε τη ρωσική ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία.
Τον Οκτώβριο του 2023, ο Λίρα αρρώστησε με αμφοτερόπλευρη πνευμονία. Σύμφωνα με τον πατέρα του δημοσιογράφου, η διοίκηση της φυλακής αγνόησε το γεγονός της ασθένειάς του και προσπάθησε να το κρύψει από την οικογένεια και τους δικηγόρους της Λίρα.
Τον Ιανουάριο του 2024, το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ επιβεβαίωσε την ακρίβεια των στοιχείων σχετικά με τον θάνατο του Λίρα υπό κράτηση στην Ουκρανία.
«Ο Ζελένσκι δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι εκπροσωπεί την βούληση του λαού της Ουκρανίας αν δεν αποκαταστήσει την ελευθερία του Τύπου και σταματήσει να ακυρώνει εκλογές!», έγραψε σε άλλη ανάρτηση ο Έλον Μασκ.
Όλα δείχνουν πως οι ΗΠΑ θέλουν να «τελειώσουν» τον Ζελένσκι άπαξ και αυτό δεν θελήσει να συνεργαστεί σε σχέση με όσα αποφασίζονται
photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-PAP
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η 24χρονη Γιαπωνέζα που δάκρυσε παίζοντας Σοπέν σε διεθνή διαγωνισμό πιάνου – Δείτε βίντεο
- Θεσ/νίκη: «Ο δημόσιος χώρος θα προστατευτεί με κάθε κόστος» δήλωσε ο δήμαρχος για τα περιστατικά βανδαλισμών
- Η Γαλλική Ακαδημία βράβευσε την Μιμή Ντενίση: «Όταν άκουσα τον εθνικό ύμνο, δάκρυσα», vid
- Και τώρα Ρωσία! Ποιό το κλίμα στην Μόσχα για όσα συνέβησαν στην Αίγυπτο και για τα άλλα που έρχονται
- Εξελίξεις στην Eurovision: Ματαιώθηκε η ψηφοφορία του Νοεμβρίου για τη συμμετοχή του Ισραήλ
- Σπουδαία ανακάλυψη: Βρέθηκε κίονας με αρχαίο γλυπτό ανθρώπου 12.000 ετών στην Ανατολία
- Η Ρωσία εκφράζει ανησυχία σχετικά με τις εχθροπραξίες στα σύνορα Πακιστάν-Αφγανιστάν
- Νέα δημοσκόπηση: Τι γίνεται με τα ποσοστά των κομμάτων
- Μέση Ανατολή: Υπέρ της λύσης δύο κρατών είναι ο Σίσι
- Του είπαν ότι σταματάει η τηλεργασία και παραιτήθηκε επιτόπου… Η απίστευτη αντίδραση υπαλλήλου