Η αγορά ενός στοιχειωμένου ακινήτου μπορεί να είναι το τελευταίο πράγμα στη λίστα ελέγχου σας. Όχι όμως στην Ιαπωνία…
Αν οι ενοικιαστές στην Ιαπωνία ζουν σε στοιχειωμένα ακίνητα, η αγορά δεν γίνεται αν πρώτα δεν γίνει εξορκισμός! Ναι, διαβάσατε σωστά. Σύμφωνα με δημοσίευμα της South China Morning Post, η Kachimode, μια εταιρεία ακινήτων που ιδρύθηκε από τον μεσίτη Kazutoshi Kodama το 2022, ειδικεύεται στην έρευνα «σπιτιών-φαντασμάτων» και στην εκτέλεση εξορκισμών πριν οι ενοικιαστές τους πληρώσουν το τελικό ποσό.
Σύμφωνα με τη λαογραφία και τις τοπικές πεποιθήσεις, πνεύματα μπορούν να παραμονεύουν σε ορισμένα ακίνητα, φέρνοντας κακή τύχη και αρνητική αύρα. Σύμφωνα με τη νομοθεσία περί ακινήτων της χώρας, είναι υποχρεωτικό για τους πωλητές να αποκαλύπτουν τυχόν τέτοιες τραγωδίες που συνδέονται με αυτά τα σπίτια, τα οποία έχουν ως αποτέλεσμα οι τιμές τους να μειώνονται κατά 10 έως 20%.
Από τον Σεπτέμβριο του 2025, η ιαπωνική εταιρεία Kachimode έχει επιθεωρήσει πάνω από 196 στοιχειωμένα ακίνητα. Η διαδικασία περιλαμβάνει μια ομάδα ειδικών σε παραφυσικά φαινόμενα που περνούν αρκετές ημέρες σε αυτά τα φαινομενικά τρομακτικά κτίρια κατοικιών. Χρησιμοποιούνται επιστημονικά εργαλεία, όπως θερμικές κάμερες, μετρητές ηλεκτρομαγνητικού πεδίου και οπτικοακουστικές συσκευές εγγραφής, για τον έλεγχο ανωμαλιών. Παρακολουθούν επίσης τη θερμοκρασία δωματίου, τους παράξενους θορύβους, τη ροή του αέρα, την πίεση του αέρα και την υγρασία.
Μόλις ολοκληρωθεί η επιθεώρηση, η εταιρεία παραδίδει στους ενοικιαστές ένα πιστοποιητικό που επιβεβαιώνει ότι «δεν έχουν καταγραφεί παραφυσικά φαινόμενα». Πέρυσι, η τιμή για αυτή τη μοναδική υπηρεσία ήταν 50.000 γιεν. Το πιο πρόσφατο κόστος κυμαίνεται μεταξύ 80.000 και 150.000 γιεν την ημέρα, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας.
Εκτός από αυτό, ορισμένοι ιδιοκτήτες σπιτιών προσκαλούν επίσης βουδιστές μοναχούς ή ιερείς Σίντο σε αυτά τα γεμάτα φαντάσματα ακίνητα για την τέλεση εξορκισμών. Άλλοι προσλαμβάνουν επαγγελματίες «καθαριστές στοιχειωμένων σπιτιών» που ζουν προσωρινά στο σπίτι για να εξαλείψουν κάθε είδους κακόβουλη ενέργεια.
photo: pixabay
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Τραγωδία στη Σλοβενία: Ένας ορειβάτης σκοτώθηκε και 2 αγνοούνται μετά από χιονοστιβάδα
- Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας
- “Σπουδαία συμφωνία για το Ισραήλ” η πρόταση για τη Γάζα επισημαίνει ο Τραμπ
- BINTEO που κόβει την ανάσα: Η ψηλότερη γέφυρα του κόσμου από ψηλά!
- Αργεντινός άσος ήρθε αντιμέτωπος με αρκούδα κρατώντας την κόρη του αγκαλιά – ΒΙΝΤΕΟ
- Βρετανία: Η αστυνομία αποκτά μεγαλύτερες εξουσίες επιβάλλοντας περιορισμούς σε διαδηλώσεις
- Ο πόλεμος στη Γάζα δεν έχει τελειώσει ακόμα, λέει ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Ρούμπιο
- ΠΑΣΟΚ: «Καλωσορίζουμε τον κ. Βορίδη στην αλήθεια»
- Θύμα απάτης ηλικιωμένος στο Χαλάνδρι- Του πήραν μετρητά και τιμαλφή μεγάλης αξίας
- Πηγές ΥΠΕΝ: Ενημέρωση του πρωθυπουργού για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας- Κύπρου