Η Σαουδική Αραβία θα κατασκευάσει σιδηροδρομική γραμμή υψηλής ταχύτητας αξίας 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων που θα συνδέει την Ερυθρά Θάλασσα με τον Κόλπο και το Ριάντ με την Τζέντα σε λιγότερο από 4 ώρες.
Το ιστορικό έργο θα συνδέει την Ερυθρά Θάλασσα με τον Αραβικό Κόλπο, μια μετασχηματιστική πρωτοβουλία που στοχεύει στη σύνδεση των μεγάλων πόλεων του Βασιλείου και στον επαναπροσδιορισμό του μέλλοντος των μεταφορών και του εμπορίου σε ολόκληρη την Αραβική Χερσόνησο, ανέφερε η εφημερίδα Okaz Arabic.
Η φιλόδοξη «Γέφυρα Ξηράς», που περιγράφεται από πολλούς ως «θαύμα της ερήμου», θα συνδέει την Τζέντα στην Ερυθρά Θάλασσα με το Νταμάμ στον Κόλπο μέσω του Ριάντ, εκτείνοντας σχεδόν 1.500 χιλιόμετρα σιδηροδρομικής γραμμής.
Μόλις ολοκληρωθεί, το έργο θα μειώσει τον χρόνο ταξιδιού μεταξύ Ριάντ και Τζέντα από περίπου 12 ώρες με αυτοκίνητο σε λιγότερο από τέσσερις ώρες με τρένο.
Ακρογωνιαίος λίθος του Saudi Vision 2030, το έργο στοχεύει στην επέκταση του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας από 5.300 χιλιόμετρα σε πάνω από 8.000, τοποθετώντας το Βασίλειο ως βασικό κόμβο logistics και μεταφορών τόσο για τον Κόλπο όσο και για τις ευρύτερες αραβικές περιοχές.
Η Σαουδική Εταιρεία Σιδηροδρόμων (SAR) σχεδιάζει να κατασκευάσει ένα δίκτυο εμπορευματικών και επιβατικών σταθμών που θα συνδέουν το λιμάνι του Βασιλιά Αμπντουλάχ με μεγάλες βιομηχανικές πόλεις, ιδίως το Γιανμπού. Στο πλαίσιο της προσπάθειας εκσυγχρονισμού της, η SAR έχει παραγγείλει 15 νέα τρένα ικανά να αναπτύξουν ταχύτητα έως και 200 χιλιόμετρα την ώρα.
photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ – EPA-XINHUA NEWS AGENCY
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Σαν σήμερα 5 Φεβρουαρίου: Ποια τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας
- Μεντβέντεφ για τη συνθήκη των πυρηνικών: «Ο χειμώνας έρχεται»
- Ο ΥΠΕΞ της Γερμανίας εκφράζει ανησυχία για τη λήξη της Νέας START
- Φλόριντα: Σε ισόβια καταδικάστηκε ο άνδρας που αποπειράθηκε να δολοφονήσει τον Τραμπ
- Συναγερμός στον ΟΗΕ για τη Συνθήκη «New START»
- Αγωνία για τα πυρηνικά όπλα! Έληξε η συμφωνία για τον έλεγχό τους – Τι είπε ο Γκουτέρες
- Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 5 Φεβρουαρίου
- Ο Τραμπ ντυμένος αρχαίος Έλληνας…θέλει να προσαρτήσει την Ελλάδα – Επικό βίντεο στο “Χ”
- Μόγια: Δείτε το πρώτο “βιομιμητικό ανθρωποειδές ρομπότ” στον κόσμο – ΒΙΝΤΕΟ
- Κορυφώνεται η κόντρα Μασκ-διεθνιστών στην Ευρώπη με φόντο το “Χ”









