Τον θάνατο του προέδρου του Ιράν, Εμπραχίμ Ραϊσί και του υπουργού Εξωτερικών της χώρας, Χουσέιν Αμιραμπντολαχιάν, επιβεβαίωσε η ιρανική κρατική τηλεόραση της χώρας λίγη ώρα μετά τον εντοπισμό των συντριμμιών του ελικοπτέρου, που συνετρίβη το απόγευμα της Κυριακής!
Κάποιοι μιλούν για δυστύχημα, από την Ρωσία όμως υπάρχει πληροφόρηση από ιρανική πηγή ασφαλείας πως πρόκειται για κατάρρευση του ελικοπτέρου, προκειμένου να αποσταθεροποιηθεί η περιοχή, να προκληθεί εμφύλιος στο Ιράν και να σταλεί μήνυμα σε Ρωσία και Κίνα, των οποίων η ασφάλεια περνά μέσα από την περσική χώρα!
Ρώσοι γνώστες των πραγμάτων εκτιμούν πως η Μόσχα πρέπει να δράσει προληπτικά για την ασφάλεια της Ρωσίας!
Σύμφωνα με δυτικά ΜΜΕ, πρόκειται για μία κρίσιμη περίοδο για το Ιράν, καθώς ο Ραΐσι είναι ο η δεύτερη πιο σημαντική κεφαλή μετά τον Ανώτατο Ηγέτη Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.
Εκτιμάται πως ο αντιπρόεδρος Μοχάμαντ Μόχμπερ θα τον αντικαταστήσει και ίσω γίνουν εκλογές!Ωστόσο, το κίνημα διαμαρτυρίας, στο Ιράν, όπως το αποκαλούν, ενδέχεται να κερδίσει πολύ έδαφος, όπως θα επιθυμούσαν οι διεθνιστές, ενώ, υπογραμμίζεται, υπάρχουν επίσης, πολλές ομάδες αντιφρονούντων , συμπεριλαμβανομένου ενός παρακλαδιού του Ισλαμικού Κράτους, το οποίο ελέγχεται, κατά πολλούς, από την CIA, που θα επιδιώξουν να αξιοποιήσουν το γεγονός.
photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Λόγια από την Φινλανδία αμφισβητούν το αφήγημα του ΝΑΤΟ που οδηγεί την Ευρώπη σε πόλεμο
- Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. στις φυλακές Κορυδαλλού – Τι εντόπισαν οι αστυνομικοί
- Ο Μητσοτάκης συνεχάρη τον Βασίλη Σπανούλη
- Κικίλιας για μεταναστευτικό: «Καθημερινή μάχη των λιμενικών στα θαλάσσια σύνορά μας»
- Oreshnik: Μία ρωσική… υπενθύμιση στους Δυτικούς που θέλουν πόλεμο, video
- Συγχαρητήρια ανάρτηση του πρωθυπουργού για την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου από τον Εμμανουήλ Καραλή
- Κόντεψε να… αυτοπυρποληθεί για τις ανάγκες «βίντεο κλιπ», video
- Ιταλός ΥΠΑΜ: «Δεν είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε ενδεχόμενη ρωσική επίθεση»
- «Διαγράφοντας το κακό»: Έσβησαν υβριστικό σύνθημα για τον δεξιό Κερκ στο Τέξας, video
- ΣΥΡΙΖΑ: Παραμένει ο Γεωργιάδης στο Υπουργικό Συμβούλιο, ενώ στρέφεται κατά του Διεθνούς Δικαστηρίου;
Κύρια Θέματα

















