• Αρχική
  • Άρθρα
  • Τέσσερις νεκροί από την εισβολή στο Καπιτώλιο – Κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Ουάσινγκτον, vid

Τέσσερις νεκροί από την εισβολή στο Καπιτώλιο – Κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Ουάσινγκτον, vid

Πρώτη φορά στην ιστορία των ΗΠΑ τέτοιες εικόνες...

Χαώδεις εικόνες χθες στις ΗΠΑ με την συγκέντρωση χιλιάδων δεξιών έξω από το Καπιτώλιο και η εισβολή στο κτίριο της Ουάσινγκτον και τελικό απολογισμό τέσσερις νεκρούς.

Συγκεκριμένα, δεκάδες οπαδοί του Τραμπ εισέβαλαν στο Καπιτώλιο, με συνέπεια να διακοπεί η συνεδρίαση για την επικύρωση του εκλογικού αποτελέσματος από το Κογκρέσο και να φυγαδευτούν οι βουλευτές.

Βγήκαν όπλα, με αποτέλεσμα ο επικεφαλής της αστυνομίας στην μητροπολιτική περιοχή της αμερικανικής πρωτεύουσας να ανακοινώνει ότι τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στα επεισόδια στην Ουάσινγκτον.

Πρόκειται για τη γυναίκα που πυροβολήθηκε μέσα στο Καπιτώλιο και τρεις ακόμα που είχαν τραυματιστεί και κατέληξαν σε νοσοκομείο. Ειδικότερα, ο επικεφαλής διευκρίνισε ότι οι τρεις θάνατοι οφείλονταν σε έκτακτα ιατρικά περιστατικά και το τέταρτο πρόσωπο υπέκυψε σε νοσοκομείο αφού υπέστη τραύμα από σφαίρα. Πρόσθεσε ότι 52 ύποπτοι συνελήφθησαν στο πλαίσιο της έρευνας για την πολιορκία και την εισβολή στο Καπιτώλιο.

Πρόσθεσε ότι 52 ύποπτοι συνελήφθησαν στο πλαίσιο της έρευνας για την πολιορκία και την εισβολή στο Καπιτώλιο.

Παράλληλα, η δήμαρχος της Ουάσινγκτον Μιούριελ Μπάουζερ ανακοίνωσε ότι παρατείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης για 15 ημέρες μετά τα επεισόδια. Αυτό σημαίνει ότι τα μέτρα θα ισχύουν ως την 20ή Ιανουαρίου, ημέρα της τελετής ορκωμοσίας του Δημοκρατικού εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Η τάξη αποκαταστάθηκε και το Καπιτώλιο εκκενώθηκε αφού νωρίτερα ο Ντόναλντ Τραμπ, βλέποντας την έκταση που πήραν τα επεισόδια, κάλεσε τους διαδηλωτές να αποχωρήσουν.

Επιστρατεύθηκαν δακρυγόνα και κροτίδες, ώστε τελικά να εκκενωθεί ο χώρος.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας, οπαδοί συγκρούστηκαν με την αστυνομία, εισέβαλαν στην ολομέλεια και διέκοψαν την εν εξελίξει συνεδρίαση για την επικύρωση της εκλογικής νίκης του διεθνιστή Μπάιντεν.