Τεράστιο σκάνδαλο συγκλονίζει τις ΗΠΑ: Ο Χάντερ Μπάιντεν παραδέχτηκε ότι έλαβε 600.000 δολάρια από κινεζική εταιρία!!!

«Ο συνέταιρός μου συνδέθηκε με μια κινεζική εταιρεία ενέργειας που ονομάζεται CEFC», είπε ο γιος του Προέδρου των ΗΠΑ, Χάντερ Μπάιντεν στον ομοσπονδιακό δικαστή.Ο Χάντερ Μπάιντεν παραδέχτηκε ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστή την Τετάρτη ότι έλαβε πάνω από 600.000 δολάρια από εταιρεία που υποστηρίζεται από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα (ΚΚΚ), αντικρούοντας την επιμονή του προέδρου Μπάιντεν ότι κανείς από την οικογένειά του «δεν έβγαζε χρήματα από την Κίνα».

Ο Χάντερ εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε ομοσπονδιακό δικαστήριο του Ντέλαγουερ την Τετάρτη, δηλώνοντας αθώος αφού η δικαστής Μαριέλεν Νορέικα απέρριψε τη συμφωνία του για ένσταση, η οποία επικρίθηκε από τους Ρεπουμπλικάνους ως πολύ επιεικής.

Οι εισαγγελείς ανέφεραν στην προτεινόμενη συμφωνία ένστασης με τον Χάντερ ότι έλαβε 664.000 δολάρια από μια «κινεζική εταιρεία επενδύσεων υποδομής», σύμφωνα με το επίσημο πρακτικό του δικαστηρίου.

Στη συνέχεια, ο Χάντερ επιβεβαίωσε στον δικαστή ότι κέρδισε 664.000 δολάρια από μια εταιρεία που ίδρυσε το 2017 με τον πρόεδρο της CEFC που υποστηρίζεται από το ΚΚΚ.

«Ξεκίνησα μια εταιρεία [το 2017] που ονομαζόταν Hudson West, και ο συνεργάτης μου συνδέθηκε με μια κινεζική εταιρεία ενέργειας που ονομάζεται CEFC», είπε ο Χάντερ.

«Ποιος ήταν ο συνεργάτης σου;» ρώτησε το δικαστήριο.

«Δεν ξέρω πώς να γράψω το όνομά του, ο Yi Jianming είναι ο πρόεδρος αυτής της εταιρείας», απάντησε ο Hunter.

Ο Χάντερ Μπάιντεν στο δικαστήριο του Ντέλαγουερ

“664.000 $ από μια κινεζική εταιρεία επενδύσεων υποδομών — είναι αυτή μια από τις εταιρείες για τις οποίες έχουμε ήδη μιλήσει;” συνέχισε ο δικαστής.

«Το πιστεύω, ναι, σεβασμιότατε», είπε, πριν προσθέσει, «Πιστεύω το CEFC».

Το Fox News Digital είχε αναφέρει παλαιότερα το 2020 για ένα email που έδειχνε τον Hunter να επικοινωνεί με τον Zhao Runlong στο CEFC, ζητώντας να “μεταφράσουν την επιστολή μου στον Πρόεδρο Ye, παρακαλώ στείλτε τις θερμότερες ευχές μου και ότι ελπίζω να δω τον Πρόεδρο σύντομα”.

“Ελπίζω η επιστολή μου να σας βρει καλά. Λυπάμαι που δεν σας συνάντησα στην τελευταία σας επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες”, έγραψε ο Χάντερ στη συνημμένη επιστολή, με ημερομηνία 17 Ιουνίου 2017. “Παρακαλώ δεχτείτε τις καλύτερες ευχές από ολόκληρη την οικογένεια Μπάιντεν».

«Ελπίζουμε όλοι να σας δούμε ξανά εδώ σύντομα, ή στη Σαγκάη», πρόσθεσε.

Η προφανής επιβεβαίωση του Χάντερ στην αίθουσα του δικαστηρίου ότι κέρδισε περισσότερα από μισό εκατομμύριο δολάρια από μια κινεζική εταιρεία έρχεται σε άμεση αντίθεση με τις προηγούμενες αρνήσεις του Προέδρου Μπάιντεν.

«Ο γιος μου δεν έχει βγάλει λεφτά από την άποψη αυτού του θέματος, για τι πράγμα μιλάς, Κίνα», είπε ο Μπάιντεν στον τότε Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια της συζήτησης του Οκτωβρίου 2020.

«Ο μόνος τύπος που έβγαζε χρήματα από την Κίνα είναι αυτός ο τύπος», είπε τότε ο Μπάιντεν, αναφερόμενος στον Τραμπ. “Είναι ο μόνος. Κανείς άλλος δεν έχει βγάλει χρήματα από την Κίνα.”

Ο Μπάιντεν αρνήθηκε τους ισχυρισμούς και φέτος αφού η Επιτροπή Εποπτείας της Βουλής είπε ότι τα κλητευμένα οικονομικά αρχεία αποκάλυψαν ότι μέλη της οικογένειας Μπάιντεν έλαβαν περισσότερα από 1 εκατομμύριο δολάρια σε πληρωμές από λογαριασμούς που σχετίζονται με τον επιχειρηματικό συνεργάτη του Χάντερ, Ρομπ Γουόκερ και τις κινεζικές επιχειρηματικές τους επιχειρήσεις το 2017.

«Αυτό δεν είναι αλήθεια», είπε ο πρόεδρος στις 17 Μαρτίου.

Ο Χάντερ αναμενόταν να ομολογήσει ένοχος σε δύο κατηγορίες πλημμελημάτων για εσκεμμένη παράλειψη να πληρώσει ομοσπονδιακό φόρο εισοδήματος ως μέρος μιας συμφωνίας για την αποφυγή της φυλάκισης για κακούργημα με όπλο. Τώρα, ο χρόνος φυλάκισης μπορεί να είναι και πάλι στο τραπέζι, είπαν οι Ρεπουμπλικάνοι της Βουλής στο Fox News Digital .

(scr)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί