Τασιροτζίμα: Το νησί της Ιαπωνίας που θεωρεί τις γάτες ιερές – Είναι περισσότερες από τους ανθρώπους!(vid)

Σε ένα μικρό νησί στα ανοιχτά της βορειοανατολικής ακτής της Ιαπωνίας, οι επισκέπτες κάνουν προσφορές σε ένα ιερό, για κάποιους μοναδικούς ντόπιους φύλακες: τις γάτες.

Το «Neko Jinja», ή το Ναό της Γάτας, μυθοποιεί τις γάτες ως φύλακες άγγελους της Tashirojima, όπου οι γάτες υπερτερούν αριθμητικά των ανθρώπων.

Ο μύθος λέει ότι το νησί ήταν διάσημο για τη σηροτροφία και οι αγρότες κρατούσαν γάτες επειδή έδιωχναν τους αρουραίους, προστατεύοντας τα κουκούλια του μεταξοσκώληκα από τα τρωκτικά.

Οι ψαράδες στο νησί πίστευαν επίσης παραδοσιακά ότι οι γάτες φέρνουν καλή τύχη, συμπεριλαμβανομένων μεγάλων συρμών ψαριών.

Ένας άλλος θρύλος λέει ότι οι ψαράδες συνήθιζαν να παρακολουθούν τη συμπεριφορά των γατών για συμβουλές σχετικά με τον επερχόμενο καιρό πριν κατευθυνθούν στη θάλασσα.

Οι νησιώτες συνυπάρχουν από παλιά με τις γάτες. Μια μέρα, όμως, ένας ψαράς τραυμάτισε κατά λάθος μια γάτα ενώ δούλευε. Οι νησιώτες λυπούμενοι για τον τραυματισμό έχτισαν το ιερό για γάτες.


Το Tashirojima είναι μέρος της πόλης Ishinomaki στην επαρχία Miyagi στην περιοχή Tohoku, η οποία έγινε γνωστή μετά από ένα τσουνάμι που κατέστρεψε την περιοχή μετά από έναν τεράστιο σεισμό 9 Ρίχτερ στις 11 Μαρτίου 2011.

Πάνω από 100 γάτες κατοικούν στην Tashirojima, μαζί με περίπου 50 ανθρώπους, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της πόλης.

Κατά μήκος ενός ασφαλτοστρωμένου δρόμου που εκτείνεται περίπου 2 χιλιόμετρα (1,2 μίλια) ανάμεσα στα δύο λιμάνια του νησιού, οι γάτες περιποιούνται τον εαυτό τους και ανακατεύονται με άλλες γάτες.

Υπάρχουν μερικά καφέ και πανδοχεία, αλλά δεν υπάρχουν καταστήματα ενοικίασης αυτοκινήτων, βενζινάδικα ή μέσα μαζικής μεταφοράς. Οι τουρίστες αναμένεται να περπατήσουν πάνω-κάτω στους λόφους του νησιού κατά την επίσκεψή τους.

Οι περισσότερες γάτες είναι συνηθισμένες στους τουρίστες, οι οποίοι φαίνονται να χαϊδεύουν τα φιλικά ζώα σε όλο το νησί.

Δείτε ΕΔΩ

photo: pixabay

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί