«Προσοχή, ο δείκτης ζέστης για σήμερα έφτασε στο επίπεδο που θεωρείται εξαιρετικά επικίνδυνο. Φροντίστε να αποφύγετε να περάσετε χρόνο σε εξωτερικούς χώρους», προειδοποίησαν οι τοπικές αρχές της ταϊλανδικής πρωτεύουσας στο Facebook.
Το επίπεδο ανώτατου κινδύνου για την υγεία θεωρείται στη Μπανγκόκ όταν η αισθητή θερμοκρασία — που υπολογίζεται λαμβάνοντας υπόψη και άλλους παράγοντες πέρα από το θερμόμετρο, όπως ο άνεμος και η υγρασία—ξεπερνά τους 52 βαθμούς Κελσίου.
Η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία της Ταϊλάνδης προβλέπει ότι το θερμόμετρο θα φτάσει σήμερα στην πρωτεύουσα τους 39 βαθμούς Κελσίου.
Χθες Τρίτη στην επαρχία Λαμπάνγκ, στα βόρεια, η θερμοκρασία έφτασε τους 44,2 βαθμούς Κελσίου, λίγο πάνω από το περσινό ρεκόρ που είχε καταγραφεί στην επίσης βόρεια επαρχία Τακ (44,6 βαθμοί), σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία.
Στη Μπανγκόκ, μια μητρόπολη δέκα εκατομμύρια κατοίκων και δημοφιλή τουριστικό προορισμό, η θερμοκρασία ενδέχεται να αυξηθεί ακόμη περισσότερο τις επόμενες ημέρες.
Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης συνιστά στους πολίτες να πίνουν πολλά υγρά, να βάζουν αντηλιακό και να κάνουν σπορ μόνο σε εσωτερικούς χώρους για να αποφύγουν τη θερμοπληξία.
(με πληροφορίες από AΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Έκτακτα μέτρα στην Αθήνα για τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που αναμένονται τις επόμενες ώρες
- Αγρότες έριξαν σανό και κοπριά σε γραφεία βουλευτών, vid
- Τουρκία: 357 συλλήψεις σε μεγάλης κλίμακας επιχειρήσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους
- Αυτά που γίνονται στο ουκρανικό μέτωπο κάποτε τα βλέπαμε σε βιντεοπαιχνίδια, vid
- Ψηφιακές ταυτότητες-πορτοφόλια: Η προθεσμία πανευρωπαϊκού φακελώματος για το 2026
- Βρετανία: Αποκατάσταση της κυκλοφορίας στη σήραγγα της Μάγχης μετά το χάος λόγω τεχνικών προβλημάτων
- Ρέθυμνο: Συνελήφθη 43χρονος για πώληση αλκοόλ σε ανήλικη – Στο νοσοκομείο η κοπέλα
- Τρίκαλα: Με τρακτέρ οι αγρότες στο κέντρο της πόλης – Πέταξαν σανό έξω από γραφεία βουλευτών
- ΔΥΠΑ: «Ημέρα Καριέρας» στη Λάρισα στις 10/1/26 – 40 επιχειρήσεις και πάνω από 1.000 θέσεις εργασίας
- Το Ιράν απειλεί με “σκληρά” αντίποινα απέναντι σε όποια επιθετική ενέργεια
Κύρια Θέματα









