Τα τρία πλεονεκτήματα του Ερντογάν που θα του δώσουν την νίκη στον δεύτερο γύρο

Σε αυτό που συμφωνούν όλοι οι αναλυτές, είναι ότι αυτές οι εκλογές είναι οι πιο κρίσιμες σε ό,τι αφορά το μέλλον της Τουρκίας.

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Κεμάλ Κιλιντσντάρογλου δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν το απαιτούμενο 50% και οδεύουν στην τελική αναμέτρηση του δεύτερου γύρου!

Ωστόσο, όπως φαίνεται, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου δεν είναι σε θέση να διαχειριστεί το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου! Ο Ερντογάν γύρισε την κατάσταση, ανέτρεψε τις δημοσκοπήσεις και πήρε προβάδισμα 4 μονάδων.

Η εικόνα με την ηγετική του ομιλία στο μπαλκόνι με την σύζυγο στο πλευρό του, σε αντίθεση με τον Κεμάλ που απλά χτύπησε το χέρι του στο τραπέζι και ζήτησε από τους ψηφοφόρους του να μην απελπίζονται, προδίδει τον τελικό νικητή!

Σε σχέση με τον δεύτερο γύρο ο Ερντογάν έχει τρία πλεονεκτήματα:

  1. Η αντιπολίτευση δεν έχει κοινή γραμμή και μοιάζει διασπασμένη. Ο Ερντογάν κατέδειξε ότι η αντιπολίτευση δεν θα μπορούσε να έχει κοινή στρατηγική σε σημαντικά κρατικά θέματα εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής, αφού δεν μπορούσαν να πάρουν εξαρχής μια κοινή απόφαση ούτε καν για τον πρόεδρο που θα υποστήριζαν.
  2. Ο Ερντογάν ξέρει τον λαό του! Γνωρίζει το θυμικό του και μπορεί να παίξει μαζί του, κερδίζοντας εκλογές ακόμα και υπό δύσκολες συνθήκες, όπως φάνηκε τώρα..
  3. Βλέποντας πως πλέον ο Ερντογάν είναι φαβορί, Τούρκοι που ψήφισαν την αντιπολίτευση, θα πάνε τώρα με τον νικητή! Αυτή είναι η τουρκική νοοτροπία! Ο Ερντογάν έχει στα χέρια του το βαθύ κράτος, την γραφειοκρατία και πολλά άλλα που δεν μπορεί να παραγνωρίσει κανείς!

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί