Τα κράτη μπαίνουν σε κλίμα Γ’Π.Π. – Φινλανδοί σε Ρώσους: «Προετοιμαζόμαστε δεκαετίες για να σας ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ»

Αργούν όλα;;;

Τα γεγονότα της Ουκρανίας μήνες τώρα έχουν οδηγήσει την Ευρώπη σε μία «πολεμική εγρήγορση».

Κράτη εκτοξεύουν το ένα στο άλλο απειλές πολέμου και μάλιστα οι υπερδυνάμεις απειλές…ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ.

Έτσι μετά τη Λιθουανία και τη διαμάχη που έχει προκύψει για το Καλίνινγκραντ, ήρθε η σειρά του Ελσίνκι να απειλήσει τη Ρωσία.

«Η Φινλανδία προετοιμάζεται επί δεκαετίες για μια ρωσική επίθεση, και θα προβάλλει σκληρή αντίσταση αν συμβεί κάτι τέτοιο.Έχουμε αναπτύξει συστηματικά τη στρατιωτική μας άμυνα ακριβώς για αυτόν τον τύπο πολέμου που διεξάγεται εκεί (στην Ουκρανία), με μαζική χρήση πυρός, τεθωρακισμένων δυνάμεων και επίσης αεροπορίας. Η Ουκρανία είναι σκληρό καρύδι (για τη Ρωσία) και το ίδιο θα ήταν και η Φινλανδία».

Τα παραπάνω δήλωσε νωρίτερα σήμερα ο Αρχηγός της Φινλανδικής Άμυνας, Στρατηγός Τίμο Κιβίνεν.

Ο ίδιος ξέχασε προφανώς πως σε κράτη του ευρωπαϊκού βορρά, όπως η Φινλανδία, οι Ρώσοι θα χρησιμοποιήσουν ΜΑΖΙΚΑ πυραύλους και μάλιστα αρκετά πιο ισχυρούς από εκείνους που χτυπάνε ΜΟΝΟ στρατιωτικούς στόχους στην Ουκρανία! Τουλάχιστον στην αρχή, πριν πέσουν τα πρώτα πυρηνικά.

Εξάλλου αυτό είναι κάτι για το οποίο έχουν προειδοποιήσει οι ίδιοι οι Ρώσοι! Στο μεγαλύτερο μέρος της Φινλανδίας δεν έχουν να ανησυχούν μήπως και χτυπήσουν ρωσικούς πληθυσμούς.

Οι παραπάνω δηλώσεις είναι ίσως ακόμα πιο τραγελαφικές από εκείνες που είχε κάνει ο Φινλανδός υπουργός Εξωτερικών, Πέκα Χααβίστο, σε συνέντευξή του στα μέσα Απριλίου στο CNN.

Τι είχε δηλώσει που πραγματικά προκάλεσε κύμα γέλωτος στη Μόσχα;

«Η Φινλανδία έχει πραγματικά έναν αρκετά ισχυρό στρατό. Έχουμε περισσότερους από 280.000 έφεδρους, έχουμε υποψήφιους για στρατολόγηση, μόλις επενδύσαμε σε μαχητικά F-35, εκ των οποίων τα 60 έρχονται ήδη στη Φινλανδία και ούτω καθεξής. Έτσι φροντίζουμε πολύ καλά την ενδυνάμωση της εθνικής μας άμυνας. Αλλά φυσικά ζούμε σε έναν κόσμο, όπως βλέπουμε από την επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, ότι εμφανίζονται και νέες απειλές για την ασφάλεια. Μέσω της στενότερης συνεργασίας με το ΝΑΤΟ, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε όλες αυτές τις διαφορετικές απειλές».

(scr)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί