Συνομιλίες Πούτιν-Μέρκελ για Καύκασο και εμβόλια

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαν σήμερα συζητήσαν αναλυτικά για την κατάσταση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ και την κρίση στην ανατολική Ουκρανία,

ενώ συμφώνησαν να συνεχίσουν τις επαφές τους μεσώ των υπουργείων Υγείας των δύο χωρών σε σχέση με τα εμβόλια κατά του νέου κορονοϊού, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κρεμλίνου, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να συνεχίσουν τις επαφές μέσω των υπουργείων Υγείας για θέματα που άπτονται των εμβολίων κατά της Covid-19.

Στο ζήτημα του Ναγκόρνο Καραμπάχ, έδωσαν έμφαση στην αναγκαιότητα να επιλυθούν τα ζητήματα των πληγέντων κατοίκων κατά την διάρκεια της διένεξης, εκφράζοντας την πρόθεση τους να συνεχίσουν την περαιτέρω συνεργασία τους στο πλαίσιο της ομάδας του Μίνσκ στον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ). Στο ζήτημα της διένεξης στην Ανατολική Ουκρανία, οι δύο ηγέτες εξέφρασαν την ανησυχία τους για την έλλειψη προόδου σε ό,τι αφορά την υλοποίηση των πολιτικών αποφάσεων των συμφωνιών του Μίνσκ του 2015, όπως και των αποφάσεων των ‘τεσσάρων της Νορμανδίας’( Ρωσίας, Γερμανίας , Γαλλίας , Ουκρανίας-σ.σ) που ελήφθησαν πέρυσι στο Παρίσι».

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί