Συνεχίζονται οι βίαιες ταραχές στο Πακιστάν – Αναφορές για πολυπληθείς διαδηλώσεις και στο… Λονδίνο (video)

O Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ δήλωσε ότι το Λονδίνο παρακολουθεί στενά τα όσα γίνονται στο Πακιστάν

Βίαιες ταραχές έχουν ξεσπάσει σε πολλές περιοχές του Πακιστάν, μετά την σύλληψη χθες και προφυλάκιση σήμερα του πρώην πρωθυπουργού Ίμραν Χαν. Η πακιστανική κυβέρνηση έχει αποφασίσει να προχωρήσει στην ανάπτυξη του στρατού στην επαρχία Πουντζάμπ.

«Το δικαστήριο ενέκρινε την προφυλάκιση του Ίμραν Χαν για περίοδο οκτώ ημερών», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αλί Μπουχάρι, δικηγόρος του πρώην πρωθυπουργού, μετά την κεκλεισμένων των θυρών ακροαματική διαδικασία.

Η σύλληψη του Χαν έγινε μία ημέρα αφότου ο πανίσχυρος στρατός της χώρας τον επέκρινε επειδή κατηγόρησε κατ’ επανάληψη έναν υψηλόβαθμο στρατιωτικό ότι σχεδίαζε τη δολοφονία του αλλά και τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων ότι ευθύνεται για την απομάκρυνσή του από την εξουσία, πριν από έναν χρόνο.

Οι βίαιες διαδηλώσεις μαίνονται μετά τη σύλληψή του χθες οδηγώντας την κυβέρνηση να δώσει το πράσινο φως για την ανάπτυξη του στρατού στην επαρχία Πουντζάμπ, την πολυπληθέστερη επαρχία στη χώρα, όπου σχεδόν 1.000 διαδηλωτές έχουν συλληφθεί και 130 αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί.

Η διαταγή για ανάπτυξη του στρατού, που εκδόθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών δεν προσδιορίζει την ημερομηνία ή τη χρονική διάρκεια της ανάπτυξης που ζήτησε η επαρχιακή κυβέρνηση, αλλά ούτε και τον αριθμό των στρατιωτών που θα αναπτυχθούν.

Το πακιστανικό τηλεοπτικό δίκτυο GEO TV μετέδωσε πως η τοπική κυβέρνηση του Ισλαμαμπάντ ζήτησε και αυτή την ανάπτυξη του στρατού για την ενίσχυση της ασφάλειας.

Από την πλευρά του ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ ανέφερε σήμερα στο Κοινοβούλιο ότι το Λονδίνο παρακολουθεί στενά την κατάσταση στο Πακιστάν. «Η σύλληψη του πρώην πρωθυπουργού είναι εσωτερική υπόθεση του Πακιστάν. Υποστηρίζουμε τις ειρηνικές δημοκρατικές διαδικασίες και την τήρηση του κράτους δικαίου και παρακολουθούμε στενά την κατάσταση», τόνισε ο Σούνακ.

Δείτε video το οποίο κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο και φέρεται να δείχνει διαδήλωση Πακιστανών στο Λονδίνο:

(με πληροφορίες από newsbeast. gr / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί