Το Ινστιτούτο Σέρουμ (SSI), η αρχή για τις μολυσματικές ασθένειες της Δανίας, ανέφερε σε έκθεση που δημοσιοποιήθηκε χθες, Τετάρτη, πως τα περιστατικά βρέθηκαν σε τεστ για την COVID-19 που διενεργήθηκαν στο διάστημα 14 Νοεμβρίου-14 Δεκεμβρίου.
Η Δανία, μια χώρα που ηγείται παγκοσμίως στον προσδιορισμό της νουκλεοτιδικής αλληλουχίας του γονιδιώματος, έχει αναλύσει μέχρι τώρα γενετικό υλικό από 7.805 θετικά τεστ αυτής της περιόδου, κάτι που σημαίνει ότι το νέο στέλεχος βρέθηκε σε περίπου 0,4% των μολύνσεων.
Καθώς μόλις το 13,5% των θετικών τεστ εκείνης της περιόδου έχει αναλυθεί μέχρι τώρα, το SSI ανέφερε πως το ποσοστό του νέου στελέχους μπορεί να αλλάξει.
«Τα τελευταία αποτελέσματα του προσδιορισμού της νουκλεοτιδικής αλληλουχίας δείχνουν πως υπάρχει μετάδοση στην κοινότητα στη Δανία με το νέο αγγλικό στέλεχος του ιού, αν και σε πολύ χαμηλό επίπεδο», ανέφερε το SSI.
Η Δανία, όπως και αρκετές άλλες χώρες, ανέστειλε τις πτήσεις από τη Βρετανία, όπου το νέο στέλεχος του ιού –που θεωρείται πιο μεταδοτικό από τα άλλα τα οποία κυκλοφορούν– διαδίδεται γρήγορα στη νότια Αγγλία, περιλαμβανομένου του Λονδίνου.
Οι πρώτες πληροφορίες δείχνουν πως οι 33 άνθρωποι που κόλλησαν το νέο στέλεχος δεν είχαν κάποια σχέση με την Αγγλία ούτε είχαν ταξιδέψει σε άλλες χώρες.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Συγκλονιστικοί ισχυρισμοί για την Παγκόσμια Τράπεζα! Γιατί συμβαίνει αυτό;
- «Αν πέσει η Ιερουσαλήμ, θα καεί η Κωνσταντινούπολη», δήλωσε ο Μπαχτσελί
- Ισραήλ: Μη επανδρωμένο αεροσκάφος από την Υεμένη συνετρίβη στον περίβολο ξενοδοχείου στην Εϊλάτ
- Οι Χριστιανοί στη Συρία γιορτάζουν την ημέρα του Σταυρού – Δείτε βίντεο
- «No Escape From Now»: Το ντοκιμαντέρ για τον Όζι Όσμπορν θα κάνει πρεμιέρα τον Οκτώβριο – Δείτε το συγκινητικό τρέιλερ
- Ιταλία: Πρόταση να δοθεί το όνομα του Τζόρτζιο Αρμάνι στο αεροδρόμιο του νησιού Παντελερία
- Άναυδοι οι αρχαιολόγοι: Βρέθηκαν μούμιες στην Ασία 9.500 χρόνια αρχαιότερες από τις αιγυπτιακές
- Δημοσκόπηση: Χαμός με τον αριθμό κομμάτων που μπαίνουν Βουλή! Πόσοι θα ψήφιζαν πιθανό κόμμα Σαμαρά
- «Ο ήλιος ξυπνάει σιγά σιγά»: Η NASA προειδοποιεί ότι η ηλιακή δραστηριότητα θα παραμείνει υψηλή
- ΕΣΕΕ: Το ελληνικό εμπόριο σε νέα «τροχιά» ενόψει τεχνολογικών και γεωπολιτικών εξελίξεων
Κύρια Θέματα

















