Η δήλωση προκάλεσε πολλά σενάρια που αφορούν επιβολή capital controls, δέσμευση καταθέσεων κυρίως συναλλάγματος και χρεοκοπίας της χώρας, με την πρόεδρο του καλού κόμματος Μεράλ Ακσενέρ να επισημαίνει πως πρέπει όλοι να σοβαρευθούν.
Πανικός στην Τουρκία μετά την προειδοποίηση νομικού συμβούλου του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που πυροδότησε σενάρια κήρυξης της χώρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Σε συνδυασμό με τις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου περί αγώνα οικονομικής ανεξαρτησίας ο καθηγητής Νομικής και σύμβουλος του, Ιζέτ Οζγκέντς είπε ότι ανησυχεί πως λόγω της οικονομικής κρίσης μπορεί να κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Τουρκία.
Η δήλωση προκάλεσε πολλά σενάρια που αφορούν επιβολή capital controls, δέσμευση καταθέσεων κυρίως συναλλάγματος και χρεοκοπίας της χώρας, με την πρόεδρο του καλού κόμματος Μεράλ Ακσενέρ να επισημαίνει πως πρέπει όλοι να σοβαρευθούν.
Στο περιθώριο των παραπάνω η λίρα υφίσταται εύλογα συνεχείς υποτιμήσεις έχοντας υποχωρήσει 4 μονάδες έναντι του δολαρίου και του ευρώ για σήμερα 14/12.
skai/ photo vid screenshot
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Λιμάνι Πειραιά: Κατασχέθηκαν πάνω από 38 κιλά κοκαΐνης σε κοντέινερ με μπανάνες – Δείτε βίντεο
- Ο Αντρέα Μποτσέλι στον Λευκό Οίκο: Έκανε… καντάδα στον Τραμπ λίγο πριν συναντήσει τον Ζελένσκι, vid
- Ισραηλινός όμηρος έφαγε σοκολάτα μετά από δύο χρόνια – Viral το βίντεο με την αντίδρασή του
- Μπορεί να μην υπάρχουν “λεφτόδεντρα”, αλλά επιστήμονες ισχυρίζονται ότι μόλις βρήκαν χρυσό μέσα σε αυτά
- Τι θα γίνει με τους Τόμαχοκ; Ο Τραμπ απάντησε μπροστά στον Ζελένσκι
- Προσλήψεις 150 ατόμων στο Πυροσβεστικό Σώμα
- Θεσσαλονίκη: Αθώοι ένορκος και μάρτυρας για φωτογράφηση και βιντεοσκόπηση μέσα στα δικαστήρια
- Ο Τραμπ δεν απάντησε σε ερωτήσεις καθώς υποδεχόταν τον Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο
- O 6χρονος που σπάει τα ρεκόρ: Σε ένα μόλις λεπτό αναγνώρισε έργα των Μότσαρτ, Σοπέν, Βιβάλντι, vid
- Διευκρινίσεις του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για τον ΒΟΑΚ