Συμφωνία για σιτηρά: Αυτό είπε ο Ερντογάν για Πούτιν…

Ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι οι συνομιλίες του με τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν μπορεί να οδηγήσουν στην συνέχιση της πρωτοβουλίας της Μαύρης Θάλασσας για τα σιτηρά και κάλεσε τις δυτικές χώρες να εξετάσουν τα ρωσικά αιτήματα, μετέδωσαν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

«Ο τερματισμός της συμφωνίας για τα σιτηρά της Μαύρης Θάλασσας θα έχει σειρά συνεπειών, από την αύξηση των παγκόσμιων τιμών των τροφίμων μέχρι ελλείψεις σε ορισμένες περιοχές και, πιθανόν, θα οδηγήσει σε νέα κύματα μετανάστευσης», δήλωσε ο Ερντογάν στους δημοσιογράφους κατά την πτήση της επιστροφής του από την περιοδεία στις χώρες του Κόλπου και την κατεχόμενη βόρεια Κύπρο.

«Πιστεύω ότι συζητώντας διεξοδικά το θέμα με τον πρόεδρο Πούτιν, μπορούμε να διασφαλίσουμε την συνέχιση της ανθρωπιστικής προσπάθειας», πρόσθεσε ο Ερντογάν.

«Γνωρίζουμε ότι ο πρόεδρος Πούτιν έχει ορισμένες προσδοκίες από τις δυτικές χώρες και είναι κρίσιμης σημασίας για τις χώρες αυτές να ενεργήσουν ως προς αυτές», είπε ο Ερντογάν επαναλαμβάνοντας πως ελπίζει ότι ο Πούτιν θα επισκεφθεί την Τουρκία τον Αύγουστο.

«Πιστεύω ότι, χωρίς να παρατείνουμε την διαδικασία, θα διασφαλίσουμε την συνέχιση της πρωτοβουλίας της Μαύρης Θάλασσας», είπε.

(απεμπε-απεμπε-EPA-Sputnik pool photo)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί