Συμφωνία Άγκυρας – Μόσχας για την εξαγωγή σιτηρών από την Ουκρανία – Πως θα εμπλακεί ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ

Μέσα σε όλα η Τουρκία και εμείς...δίνουμε όπλα αποδυναμώνοντας την άμυνά μας!!!

Η κυβέρνηση του προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν συμφώνησε να προσφέρει στρατιωτική βοήθεια για την εκκαθάριση των ναρκών στα ανοικτά των ακτών της Οδησσού, ωστόσο η Ουκρανία δεν έχει ακόμη δώσει τη συναίνεσή της στο σχέδιο, φοβούμενη ότι μπορεί να αποδυναμωθεί η άμυνα της πόλης και να μείνει η τελευταία έκθετη σε μια ρωσική επίθεση, σύμφωνα με πηγές με γνώση της κατάστασης τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ αναμένεται να έχει συνομιλίες στην Άγκυρα την Τετάρτη για το θέμα, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί εάν σε αυτές θα λάβει μέρος και εκπρόσωπος της Ουκρανίας.

Κάνοντας σχόλια πριν την επίτευξη συμφωνίας για το θέμα, η Ρωσία προσπαθεί να επιρρίψει την ευθύνη στην Ουκρανία”, ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας της Ουκρανίας Τάρας Κάτσκα.

Την είδηση επιβεβαιώνουν και τα ρωσικά ΜΜΕ!

Ιδού τι γράφει το πρακτορείο TASS:

«O τουρκικός στρατός θα βοηθήσει στην αποναρκοθέτηση των χωρικών υδάτων της Ουκρανίας και επίσης θα συνοδεύσει τα πλοία σε ουδέτερα ύδατα».

Εκπρόσωπος του τουρκικού κοινοβουλίου δήλωσε στην ρωσική εφημερίδα Izvestia ότι η Άγκυρα συμμετέχει σε αυτή την επιχείρηση επειδή η επίλυση της διεθνούς επισιτιστικής κρίσης είναι κρίσιμη για τη χώρα.

«Το σχέδιο θα έχει ως εξής: Ο τουρκικός στρατός θα αποναρκοθετήσει την παράκτια περιοχή γύρω από την Οδησσό. Τα πλοία θα εγκαταλείψουν το λιμάνι, συνοδευόμενα από τουρκικά πλοία, για τα ουδέτερα ύδατα της Μαύρης Θάλασσας προς μια καθορισμένη τοποθεσία.

Θα φυλάσσονται πιο μακριά στον Βόσπορο από ρωσικά πολεμικά πλοία για να διασφαλιστεί η ασφαλής διέλευσή τους από τη Μαύρη Θάλασσα και να αποφευχθούν οι προκλήσεις. Η διαδικασία αυτή έχει συμφωνηθεί με την Τουρκία και την Ουκρανία- η ακριβής διαδρομή των πλοίων θα καθοριστεί αργότερα», τόνισε η πηγή.

(ΦΩΤΟ:Screenshot)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί