Ο σεισμός σημειώθηκε στις 10:46 π.μ. (0746 GMT) στο Καλέ στη Μαλάτια, μια επαρχία που επλήγη σοβαρά από τον βίαιο σεισμό 7,8 Ρίχτερ που έπληξε στις 6 Φεβρουαρίου 2023, σκοτώνοντας περισσότερους από 53.500 ανθρώπους στην Τουρκία και σχεδόν 6.000 στη γειτονική Συρία.
“Προς το παρόν, δεν έχει σημειωθεί καμία απώλεια ζωής ή καταστροφή περιουσίας μετά τον σεισμό των 5,9 βαθμών”, έγραψε η υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών της πολιτείας AFAD στο X.
Λίγο αργότερα, ο υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια είπε ότι τρία κτίρια είχαν “μερική κατάρρευση” σε τρεις διαφορετικές περιοχές και ότι οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης είχαν δεχθεί αρκετές δεκάδες κλήσεις για βοήθεια.
Τοπικοί αξιωματούχοι στη Μαλάτια δήλωσαν επίσης ότι δεν υπάρχουν «αρνητικές εξελίξεις» προς αναφορά σε αυτό το στάδιο, αν και ο κυβερνήτης της επαρχίας είπε ότι όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστά για την ημέρα.
Ο σεισμός έγινε έντονα αισθητός σε πολλές μεγάλες πόλεις της περιοχής, συμπεριλαμβανομένου του Ντιγιαρμπακίρ, το οποίο βρίσκεται περίπου 140 χιλιόμετρα (σχεδόν 90 μίλια) νοτιοανατολικά, σύμφωνα με ανταποκριτές του AFP επί τόπου.
Ο σεισμός έγινε επίσης αισθητός στις επαρχίες Hasakah, Deir al-Zor και Aleppo της Συρίας, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας.
Όταν αισθάνθηκαν τον σεισμό, κάτοικοι σε πολλές πόλεις έσπευσαν αμέσως στους δρόμους, σύμφωνα με εικόνες που μεταδόθηκαν από τουρκικούς τηλεοπτικούς σταθμούς.
photo: freepik
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Λιμάνι Πειραιά: Κατασχέθηκαν πάνω από 38 κιλά κοκαΐνης σε κοντέινερ με μπανάνες – Δείτε βίντεο
- Ο Αντρέα Μποτσέλι στον Λευκό Οίκο: Έκανε… καντάδα στον Τραμπ λίγο πριν συναντήσει τον Ζελένσκι, vid
- Ισραηλινός όμηρος έφαγε σοκολάτα μετά από δύο χρόνια – Viral το βίντεο με την αντίδρασή του
- Μπορεί να μην υπάρχουν “λεφτόδεντρα”, αλλά επιστήμονες ισχυρίζονται ότι μόλις βρήκαν χρυσό μέσα σε αυτά
- Τι θα γίνει με τους Τόμαχοκ; Ο Τραμπ απάντησε μπροστά στον Ζελένσκι
- Προσλήψεις 150 ατόμων στο Πυροσβεστικό Σώμα
- Θεσσαλονίκη: Αθώοι ένορκος και μάρτυρας για φωτογράφηση και βιντεοσκόπηση μέσα στα δικαστήρια
- Ο Τραμπ δεν απάντησε σε ερωτήσεις καθώς υποδεχόταν τον Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο
- O 6χρονος που σπάει τα ρεκόρ: Σε ένα μόλις λεπτό αναγνώρισε έργα των Μότσαρτ, Σοπέν, Βιβάλντι, vid
- Διευκρινίσεις του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για τον ΒΟΑΚ