• Αρχική
  • Άρθρα
  • «Στρατιωτικοί αποπειράθηκαν να δολοφονήσουν τον Κιμ Γιονγκ Ουν το 2018»

«Στρατιωτικοί αποπειράθηκαν να δολοφονήσουν τον Κιμ Γιονγκ Ουν το 2018»

Την απόπειρα δολοφονίας κατά του Βορεοκορεάτη ηγέτη, Κιμ Γιονγκ Ουν πριν από δύο χρόνια, περιγράφει ναύαρχος της Ιαπωνίας, Κατσουτόσι Καγουάνο.

Ο ανώτατος ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν «γλύτωσε» από μια απόπειρα δολοφονίας εναντίον του από στρατιώτες της χώρας του το 2018, δήλωσε ο ναύαρχος της Ιαπωνίας, Κατσουτόσι Καγουάνο, μιλώντας στο περιοδικό Shukan Gendai.


Όπως αφηγήθηκε στο ιαπωνικό μέσο ο κ. Καγουάνο, τέσσερις στρατιωτικοί της Βόρειας Κορέας προσπάθησαν ανεπιτυχώς να δολοφονήσουν τον Κιμ Γιονγκ Ουν, σε ένα παραθαλάσσιο θέρετρο στην περιοχή Wonsan-Kalma, που ο ηγέτης της χώρας επισκέπτονταν τακτικά.

«Οι προσπάθειες του στρατού της Βόρειας Κορέας να δολοφονήσουν τον Κιμ Γιονγκ Ουν στην περιοχή Wonsan-Kalma ήταν ανεπιτυχείς», σημείωσε ο κ. Καγουάνο, συμπληρώνοντας πως «τέσσερα άτομα διέφυγαν εκείνη την ημέρα και κατευθύνθηκαν στην Ιαπωνία μέσω θαλάσσης».


Ο Ιάπωνας αξιωματούχος πρόσθεσε ότι το περιστατικό δεν «έπαιξε ψηλά» στα μέσα ενημέρωσης επειδή τότε το ενδιαφέρον ήταν στραμμένο σε μια διαμάχη μεταξύ ενός πολεμικού πλοίου της Νότιας Κορέας και ενός ιαπωνικού αεροσκάφους.

Υπενθυμίζεται πως τον Φεβρουάριο του 2017, Ο Κιμ Γιονγκ Ναμ, ετεροθαλής αδελφός του Κιμ Γιονγκ Ουν φαίνεται ότι δηλητηριάστηκε με τον νευροπαραλυτικό παράγοντα VX στο διεθνές αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ, με εντολή που φέρεται πως δόθηκε από τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας.

(Sputniknews – φωτο:photo screenshot)