«Μαχητικά αεροσκάφη και ένα επιθετικό ελικόπτερο έπληξαν υπόγεια υποδομή που ανήκε στην τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας», ανέφερε το επιτελείο.
Ρουκέτα εκτοξεύθηκε προς το Ισραήλ περίπου δύο ώρες αφότου ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως εντόπισε υπόγεια στοά, που πέρναγε κάτω από τα σύνορα και έφθανε από την παλαιστινιακή περιοχή στην επικράτειά του.
Το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας Σιδηρούς Θόλος αναχαίτισε τη ρουκέτα. Σειρήνες της αεράμυνας ήχησαν σε κοινότητες κοντά στη Λωρίδα της Γάζας. Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.
Ο ισραηλινός στρατός λέει ότι ανακαλύψει περίπου 20 υπόγειες στοές που φθάνουν κάτω από το έδαφός του μετά τον πιο πρόσφατο πόλεμο στον οποίο ενεπλάκη με τη Χαμάς, το 2014, τον τρίτο έπειτα από αυτούς του 2008 και του 2012.
Τη Λωρίδα της Γάζας, υπό ασφυκτικό ισραηλινό αποκλεισμό, κυβερνά από το 2007 η Χαμάς, ισλαμιστική οργάνωση που το Ισραήλ, οι ΗΠΑ και η ΕΕ χαρακτηρίζουν «τρομοκρατική».
Η Χαμάς κατηγορήθηκε από την ισραηλινή κυβέρνηση ότι στις αρχές Αυγούστου επέτρεψε να πολλαπλασιαστούν ενέργειες όπως η χρήση μπαλονιών με προσαρμοσμένους εμπρηστικούς μηχανισμούς για να προκαλούνται πυρκαγιές και οι ρίψεις ρουκετών εναντίον του Ισραήλ, που αντέδρασε εξαπολύοντας σχεδόν καθημερινά βομβαρδισμούς εναντίον θέσεων της οργάνωσης.
Τα δύο μέρη συμφώνησαν τον Σεπτέμβριο, κατόπιν μεσολάβησης του Κατάρ, να σταματήσουν τις εχθροπραξίες και να επαναφέρουν σε ισχύ την εύθραυστη κατάπαυση του πυρός η οποία είχε τεθεί σε εφαρμογή πριν από ενάμιση χρόνο, με μεσολάβηση του ΟΗΕ και της Αιγύπτου.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Θρίλερ με νεκρό νεαρό άνδρα που εντοπίστηκε σε διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη
- Τρεις συλλήψεις για κύκλωμα ναρκωτικών στον Πειραιά
- Η Κόστα Ρίκα ανακοινώνει την εξάρθρωση του μεγαλύτερου καρτέλ ναρκωτικών
- Δολοφονία Λυγγερίδη: Ξεκινά σήμερα στις φυλακές Κορυδαλλού η δίκη για εγκληματική οργάνωση οπαδών του Ολυμπιακού
- Στη ζώνη του ευρώ ετοιμάζεται να μπει η Βουλγαρία
- Τραγωδία στη Βοσνία: Πυρκαγιά σε οίκο ευγηρίας με τουλάχιστον 10 νεκρούς, vid
- Φιλιππίνες: Ο τυφώνας Καλμάγκι στοίχισε τη ζωή σε πάνω από 90 ανθρώπους, vid
- Ουράνιο τόξο είναι το ομορφότερο που έχει φωτογραφηθεί ποτέ! Τραβήχτηκε με drone
- Η FSB συνέλαβε άτομο που φέρεται να εργαζόταν για υπηρεσία πληροφοριών νατοϊκής χώρας
- Τυχαίο; Ο γιος του Τζ. Σόρος σε φωτογραφία με τον νέο Δήμαρχο της Νέας Υόρκης









