Στους δρόμους οι γυναίκες των αστυνομικών στη Γαλλία – «Σεβαστείτε την αστυνομία μας»

Δεκάδες γυναίκες διαδήλωσαν σήμερα στο κέντρο του Παρισιού ως ένδειξη συμπαράστασης στη γαλλική αστυνομία

κι ενώ αυξάνεται η δυσφορία των μελών των υπηρεσιών επιβολής του νόμου απέναντι στην άδικη, όπως νιώθουν, αντιμετώπιση από τη γαλλική κυβέρνηση των αστυνομικών στο θέμα του ρατσισμού.

Πολλές από τις γυναίκες, που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο της αστυνομικής διεύθυνσης του Παρισιού, ήταν σύζυγοι και σύντροφοι αστυνομικών. Μία εξ αυτών κρατούσε ένα πλακάτ όπου αναγραφόταν ένα μήνυμα προς τον υπουργό Εσωτερικών της χώρας Κριστόφ Καστανέρ: «Σεβαστείτε την αστυνομία μας».

Ο Καστανέρ προκάλεσε την αγανάκτηση των αστυνομικών αυτόν τον μήνα, όταν παραδέχθηκε ότι έχουν υπάρξει περιστατικά ρατσιστικής συμπεριφοράς εκ μέρους των αστυνομικών.

Εκατοντάδες αστυνομικοί διαδήλωσαν χθες τη νύχτα έξω από το κέντρο Μπατακλάν στο Παρίσι, όπου 90 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην τρομοκρατική επίθεση του 2015.

Οι συνδικαλιστικές ενώσεις των αστυνομικών κατηγορούν τη γαλλική κυβέρνηση ότι τους έχει μετατρέψει σε αποδιοπομπαίους τράγους για τις βαθιά ριζωμένες κοινωνικές παθογένειες σε μια απόπειρα να κατευνάσει την οργή των πολιτών μετά τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ στις ΗΠΑ.

(φωτο:pexels)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί