Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 253.100 διαγνωστικά τεστ, εκ των οποίων το 6,2% προέκυψε θετικό. Στις ΜΕΘ της χώρας βρίσκονται 3 ασθενείς λιγότεροι από χθες και στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 316 λιγότεροι.
Το περασμένο εικοσιτετράωρο τα κρούσματα ήταν 17.567, με 344 νεκρούς. Από την αρχή της πανδημίας οι μολύνσεις ανέρχονται σε 3.769.814, ενώ έχουν χάσει τη ζωή τους 114.254 άνθρωποι. Παράλληλα, από την έναρξη της εκστρατείας εμβολιασμού, στην Ιταλία έχουν χορηγηθεί 12.920.208 δόσεις εμβολίων κατά της Covid 19.
Οι αρμόδιες αρχές έκαναν γνωστό ότι προς το παρόν όλες οι προσπάθειες επικεντρώνονται στον εμβολιασμό των πολιτών άνω των 70 ετών και ότι στην φάση αυτή σταματά η χορήγηση σκευασμάτων κατά του κορονοϊού σε επιμέρους επαγγελματικές κατηγορίες, όπως, παραδείγματος χάρη, των εκπαιδευτικών.
Εντός της εβδομάδας η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι θα εκτιμήσει το σύνολο των επιδημιολογικών στοιχείων για να αποφασίσει αν μπορεί να δοθεί «πράσινο φως» στην επαναλειτουργία περισσότερων εμπορικών επιχειρήσεων.
Από αύριο, τέλος, τέσσερις ιταλικές περιφέρειες θα είναι “κόκκινη ζώνη”, και οι υπόλοιπες δεκαέξι πορτοκαλί. Παραμένουν κλειστά γυμναστήρια, θέατρα, κινηματογράφοι, ενώ τα καφέ και τα εστιατόρια θα λειτουργούν, πάντα, μόνον με παράδοση κατ’ οίκον και take away.
(φωτο: pexels)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Το Ισραήλ ανακοίνωσε τη δημιουργία νέου προσωρινού περάσματος για την απομάκρυνση των κατοίκων από την πόλη της Γάζας
- Λουτρό αίματος στον Νίγηρα: Ένοπλοι τζιχαντιστές σκότωσαν 22 χωρικούς σε τελετή βάπτισης
- Νέα αποτυχία της NASA στο διάστημα προβληματίζει
- Ο Ντόναλντ Τραμπ και η κομψή Μελάνια έφτασαν στo Λονδίνο, vid
- Επαγγελματικά ακίνητα: Στην κορυφή ο τουρισμός και η ζήτηση για κέντρο Αθήνας και Θεσσαλονίκης
- ΗΠΑ: Ασυνήθιστο συνέδριο των ρεπουμπλικάνων ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών – Τι σημείωσε ο Τραμπ
- Το Ισραήλ συζητά με τη Συρία πρόταση για νέα διμερή συμφωνία ασφαλείας
- Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 17 Σεπτεμβρίου
- Συναγερμός στη Λευκάδα: Φωτιά τα ξημερώματα σε επαγγελματικό τουριστικό σκάφος
- Επεισόδιο Τραμπ με ξένο ρεπόρτερ: «Κάνεις κακό στη χώρα σου», vid