Σουηδία – Οι μαζικές καραντίνες λόγω κρουσμάτων έχουν προκαλέσει προβλήματα σε κρίσιμες κρατικές υπηρεσίες

Η εκρηκτική αύξηση των νέων κρουσμάτων κορονοϊού στη Σουηδία έχει επηρεάσει κρίσιμες υπηρεσίες, καθώς πολλοί αστυνομικοί και οδηγοί λεωφορείων έχουν διαγνωστεί θετικοί.

«Περίπου 3.000 αστυνομικοί, το 10% της συνολικής δύναμης της Σουηδίας, νοσούν ή βρίσκονται σε καραντίνα σήμερα Τετάρτη, όπως μετέδωσε το Radio Sweden. Μάλιστα, ορισμένα μικρά αστυνομικά τμήματα υποχρεώθηκαν να κλείσουν. «Η κατάσταση είναι οριακή σε ορισμένα τμήματα», δήλωσε σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό ο Πάτρικ Ντάνιελσον, εκπρόσωπος Υγείας και Ασφάλειας της σουηδικής ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων.

Εν τω μεταξύ, ένας εκπρόσωπος του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων δήλωσε στη σουηδική τηλεόραση ότι η αστυνομική δύναμη είναι έτοιμη να μετακινήσει προσωπικό και να ιεραρχήσει εκ νέου καθήκοντα προκειμένου να διαχειριστεί την κατάσταση.

Η σουηδική τηλεόραση μετέδωσε επίσης ότι νοσεί περίπου το 10% των οδηγών λεωφορείων στη δυτική επαρχία Βέρμλαντ. Ως εκ τούτου, ακυρώνονται 40-50 δρομολόγια την ημέρα. «Είναι σοβαρή η κατάσταση», δήλωσε ο Μίκαελ Μπέργκμαν, υπεύθυνος για τα δρομολόγια στην περιοχή.

Η ραγδαία εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον αντικατοπτρίζεται στα στατιστικά στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Σουηδίας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα ξεπέρασε τα 1,7 εκατομμύρια, αυξημένος κατά σχεδόν 200.000 σε σύγκριση με την περασμένη εβδομάδα. Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκε ο υψηλότερος αριθμός νέων μολύνσεων, περίπου 43.000 σε μία χώρα με πληθυσμό 10,4 εκατομμύρια.

Δραματική αύξηση παρουσιάζει και ο αριθμός των πολιτών που υποβάλλονται σε τεστ για Covid-19. Ορισμένες διοικητικές περιφέρειες της χώρας έχουν φθάσει στα όρια των δυνατοτήτων τους, αναφορικά με τη διενέργεια ελέγχων, και πλέον προτρέπουν τους πολίτες να κάνουν τεστ μόνον εάν είναι απολύτως απαραίτητο.

Την Τρίτη, αρκετοί επαγγελματίες υγείας, μεταξύ αυτών και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Στοκχόλμης, δήλωσαν πως τα τεστ είχαν γίνει πλέον «άνευ σημασίας», καθώς σχεδόν όλοι όσοι παρουσιάζουν συμπτώματα έχουν μολυνθεί και τα αποτελέσματα των τεστ χρειάζονται πλέον έως και μία εβδομάδα.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί