Σουηδή πρωθυπουργός: Συνεχίζουμε το διάλογο με την Τουρκία για την ένταξη στο ΝΑΤΟ

Η πρωθυπουργός της Σουηδίας Μαγκνταλένα Άντερσον δήλωσε σήμερα Τετάρτη πως η Στοκχόλμη θα συνεχίσει τον διάλογο με την Τουρκία σχετικά με τις αντιρρήσεις της Άγκυρας αναφορικά με την αίτηση της σκανδιναβικής για ένταξη στο ΝΑΤΟ.

«Προσβλέπω σε εποικοδομητικές συναντήσεις με την Τουρκία στο εγγύς μέλλον», είπε σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

«Οι απαντήσεις μας σε αιτήματα και επίσης ερωτήματα από την Τουρκία θα δοθούν απευθείας στην Τουρκία και επίσης θα διευθετήσουμε τυχόν ζητήματα και παρεξηγήσεις που μπορεί να υπάρχουν», τόνισε η Σουηδή πρωθυπουργός.

Η Σουηδία και η Φινλανδία υπέβαλαν αίτηση για ένταξη στο ΝΑΤΟ τον περασμένο μήνα, αλλά οι υποψηφιότητες τους αντιμετώπισαν απροσδόκητες αντιρρήσεις από την Άγκυρα, η οποία κατηγορεί τις δύο σκανδιναβικές χώρες ότι προσφέρουν ασφαλή καταφύγια σε Κούρδους μαχητές. Η Τουρκία ζητά επίσης αυτές τις δύο χώρες να ανακαλέσουν απαγόρευση εξαγωγών όπλων στην Τουρκία.

Απευθυνόμενος στην κοινοβουλευτική ομάδα του Κόμματός του Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), ο Ταγίπ Ερντογάν σημείωσε ότι η Τουρκία θέλει να δει μια “ειλικρινή” προσέγγιση από τις δύο σκανδιναβικές χώρες όσον αφορά τις ανησυχίες της και πρόσθεσε ότι η Άγκυρα δεν θα αλλάξει άποψη, αν δεν δει να γίνονται συγκεκριμένα και δεσμευτικά βήματα.

(φωτο:screenshot)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί